Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2011

Συνελήφθη πλαστογράφος ευρωπαϊκών... προδιαγραφών!

Συνελήφθη πλαστογράφος ευρωπαϊκών... προδιαγραφών!
Συνελήφθη από αστυνομικούς του Τμήματος Οικονομικών Εγκλημάτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης ένας αλλοδαπός, ηλικίας 31 ετών, μέλος εγκληματικής ομάδας, η οποία με σκοπό την αποκόμιση παράνομου περιουσιακού οφέλους προέβαινε σε κατάρτιση, διακίνηση και χρήση πλαστών ταξιδιωτικών επιταγών.

Ειδικότερα, χθες (14-09-2011) το απόγευμα, στην περιοχή των Αμπελοκήπων, μετά από πληροφορίες σχετικά με τη δράση της συμμορίας, αστυνομικοί της παραπάνω Υπηρεσίας πραγματοποίησαν αιφνιδιαστική έρευνα, στο πλαίσιο της οποίας συνέλαβαν τον 31χρονο και σχημάτισαν σε βάρος του δικογραφία με τις κατηγορίες της «Σύστασης Συμμορίας» και «Πλαστογραφίας κακουργηματικής μορφής».

Κατά τον αστυνομικό έλεγχο, στην κατοχή του συλληφθέντα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν (280) πλαστές ταξιδιωτικές επιταγές (euro traveler cheques), συνολικής αξίας 140.000 ευρώ.

Όπως διαπιστώθηκε, με προέλευση το Λάγος Νιγηρίας, οι επιταγές εστάλησαν στη χώρα μας από συνεργούς του 31χρονου, παρελήφθησαν από τον συλληφθέντα από εταιρεία ταχυμεταφορών και επρόκειτο να σταλούν και να διακινηθούν στην Ισπανία.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί σήμερα στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.



zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου