Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2011

Τα ΜΜΕ γυρίζουν την πλάτη στο Βενιζέλο

  
Τα ΜΜΕ γυρίζουν την πλάτη στο Βενιζέλο
Ο Ευάγγελος Βενιζέλος, υπήρξε επί μακρόν αγαπημένος των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης- φάνηκε και όταν διεκδίκησε την προεδρία του ΠΑΣΟΚ. Ο «έρωτας» συνεχίστηκε- έφτασε μέχρι και τους πρώτους μήνες ανάληψης των καθηκόντων του αντιπροέδρου και υπουργού οικονομικών από τον Βενιζέλο...


Οι άτσαλοι όμως χειρισμοί με την τρόικα, η φιλοδοξία που δεν κρύβεται και -κυρίως- τα μέτρα που εισηγείται ο Μπένι έγειραν τη ζυγαριά των ΜΜΕ εναντίον του.
Δεν είναι τυχαίο ότι το Mega που έφτασε μέχρι του σημείου να εξομοιώνει τον Πρωθυπουργό που έκανε δηλώσεις με τον αντιπρόεδρό του, ο οποίος απλώς παρίστατο- αλήστου μνήμης ο μνημειώδης τίτλος «συνέντευξη Παπανδρέου- Βενιζέλου», το τελευταίο χρονικό διάστημα ασκεί σκληρή κριτική μιλώντας για αναποτελεσματικό κράτος και σκληρά οικονομικά μέτρα.
Δεν είναι τυχαία και τα πρωτοσέλιδα των σημερινών εφημερίδων. Τα Νέα, το Έθνος και η Ελευθεροτυπία, εφημερίδες που ανήκουν στον χώρο της κεντροαριστεράς, «Στο θυσιαστήριο μισθωτοί, συνταξιούχοι και... 30.000 “έφεδροι”» είναι ο τίτλος στα ΝΕΑ. «Ίλιγγος για μισθωτούς- συνταξιούχους» είναι ο τίτλος του Έθνους με υπέρτιτλο «σοκ στην κοινωνία προκαλούν τα πρωτοφανή μέτρα της κυβέρνησης». Και η Ελευθεροτυπία σημειώνει «Φόρος από τα 350 ευρώ το μήνα- εισπρακτική επιδρομή από 1ης Νοεμβρίου και στους φτωχούς αναδρομικά!»
Ακούγεται ότι στις συσκέψεις των μεγάλων μαγαζιών του τύπου, εκεί όπου αποφασίζεται το πρωτοσέλιδο και η γραμμή, δεν ακούγονται και πολλές φωνές συμπάθειας προς τον Μπένι.
Διατυπώνεται όμως ένας προβληματισμός σχετικά με τον τρόπο που ενδεχομένως θα αντιδράσει. Και αυτό γιατί κάποιοι τονίζουν ότι κατά το παρελθόν έχει εκδηλώσει εκδικητική διάθεση έναντι όσων του έχουν ασκήσει κριτική.
Για τον λόγο αυτό, έχουν ενημερωθεί και ανώτερα κυβερνητικά στελέχη, στα οποία έχει διαμηνυθεί ότι κινήσεις εκδίκησης με την εξουσία που του δίνουν οι αρμοδιότητες που έχει, θα σημάνουν... Casus belli.
ΧΡΑΝ

newpost

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου