Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2011

Γ. ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ: Καθήκον μου να βρεθεί λύση


Ο Γ. Καρατζαφέρης συναντήθηκε χθες με τους εκπροσώπους της τρόικας
Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ θα δημοσιοποιήσει επιστολή, την οποία θα κοινοποιήσει στους ξένους ηγέτες και στο ΔΝΤ, όπου και θα διατυπώνει τους λόγους που μπήκε στη συγκυβέρνηση, τις συμφωνίες που έκανε με τους αρχηγούς ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, αλλά και τη στάση που θα τηρήσει
Γραπτές δεσμεύσεις με τις θέσεις του κόμματός του ζήτησαν και από τον Γιώργο Καρατζαφέρη οι εκπρόσωποι της τρόικας σε συνάντηση που είχαν χθες το μεσημέρι με τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ, καταδεικνύοντας ότι όχι μόνο δεν υποχωρούν στο συγκεκριμένο ζήτημα, αλλά δείχνουν να σκληραίνουν επιπλέον τη στάση τους και να βάζουν στο... παιχνίδι και το τρίτο κόμμα της συγκυβέρνησης.

Ουσιαστικά αυτή η κίνηση από τους τροϊκανούς εκτιμήθηκε ως προσπάθεια περαιτέρω πίεσης προς τον Αντ. Σαμαρά, ώστε να πειστεί να βάλει την υπογραφή του στις δεσμεύσεις της ελληνικής πλευράς προς τους δανειστές. Ο Γ. Καρατζαφέρης εντός της εβδομάδας θα δημοσιοποιήσει επιστολή, που θα κοινοποιήσει στους ξένους ηγέτες και στο ΔΝΤ, στην οποία και θα διατυπώνει τους λόγους που μπήκε σε αυτή τη συγκυβέρνηση, τις συμφωνίες που έκανε με τους αρχηγούς των δύο μεγάλων κομμάτων, αλλά και τη στάση που θα τηρήσει στο άμεσο μέλλον.
Πάντως, αμέσως μετά τη συνάντηση με την τρόικα ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ τόνισε χαρακτηριστικά πως "είναι σαφές ότι συνδέεται η καταβολή της έκτης δόσης με την επιστολή τόσο του Γιώργου Παπανδρέου όσο και του Αντώνη Σαμαρά και, εν συνεχεία, από την κατάθεση και της δικής μας άποψης".
Πρόσθεσε πως "πιστεύω ότι είναι εντελώς ανελαστικά τα πράγματα και πρέπει να βρούμε έναν τρόπο συνεννόησης και σε αυτόν τον τομέα, ούτως ώστε τα χρήματα να αποδεσμευτούν εγκαίρως για να μπορέσουμε να καλύψουμε τις ανάγκες, τις εξαιρετικά σοβαρές ανάγκες που έχει ο τόπος".
Για την υπογραφή
Σε ερώτηση για το εάν προτίθεται να βάλει την υπογραφή του σε ένα δεσμευτικό κείμενο που θα αφορά στις προγραμματικές θέσεις της κυβέρνησης Παπαδήμου, ο κ. Καρατζαφέρης απάντησε ότι "το ερώτημα είναι αν χρειαζόμαστε ή όχι τα λεφτά.
Εάν υπάρξει κάποια άλλη ιδέα, είμαι έτοιμος να πάω στα πιο βατά πράγματα. Εάν όμως εξαρτάται από εμένα αν θα πληρωθούν μισθοί και συντάξεις, πιστεύω ότι είναι καθήκον μου να εξασφαλίσω τα χρήματα στον βαλλόμενο ελληνικό λαό".
Γιώργος Πίκουλας
ΚΚΕ
"Λένε ψέματα"
"Ο,τι κι αν συζήτησαν, ό,τι κι αν συμφώνησαν με την τρόικα ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, Καρατζαφέρης, δεν δεσμεύει τον λαό". Με την επισήμανση αυτή το γραφείο Τύπου του ΚΚΕ σχολίασε τις συναντήσεις της τρόικας αλλά και τις εξελίξεις στην Ευρωζώνη. Σύμφωνα με το ΚΚΕ, "το βάθεμα της κρίσης στην Ευρωζώνη και η όξυνση των αντιθέσεων στη λυκοσυμμαχία της ΕΕ αποδεικνύουν πόσο μεγάλα ήταν τα ψέματα που είπαν και συνεχίζουν να λένε στον λαό τα κόμματα του ευρωμονόδρομου".
Ο ΣΥΝ
"Στυλοβάτες της απονομιμοποιημένης συγκυβέρνησης" χαρακτήρισε τις συναντήσεις της τρόικας ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΝ Πάνος Σκουρλέτης. "Συζητούν για την εφαρμογή των αποφάσεων της 26ης Οκτωβρίου και το νέο Μνημόνιο, την ίδια στιγμή που οι εξελίξεις εντός της Ευρωζώνης αποδεικνύουν πόσο ξεπερασμένες είναι αυτές οι αποφάσεις".

ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου