Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2011

"Χώρα του κρασιού" η Θεσσαλονίκη για ένα διήμερο

Το διήμερο 3 και 4 Δεκεμβρίου θα πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη Ο "Χάρτης των Γεύσεων". Πρόκειται για μια από τις κορυφαίες οινικές εκδηλώσεις...
που γίνονται κάθε χρόνο, η οποία θα φιλοξενηθεί στην Αποθήκη Γ' στο Λιμάνι .
Το «παρών» στην εκδήλωση θα δώσουν περισσότεροι από 90 έλληνες οινοπαραγωγοί αλλά και αρκετοί Κύπριοι.
Οι επισκέπτες θα ζήσουν ένα υπέροχο οινικό Σαββατοκύριακο. Με το ποτήρι γευστικής δοκιμής στο χέρι, θα περιπλανηθούν στο ισόγειο και τον όροφο της διαμορφωμένης Αποθήκης Γ, δοκιμάζοντας εκατοντάδες κρασιά και αποστάγματα.


Επίσης, στο πλαίσιο του Christmas Wine Plus Bazaar, οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να αγοράσουν σπάνιες φιάλες και συσκευασίες κρασιών και τα έσοδα από την πώλησή τους θα διατεθούν στον Σύλλογο Συνδρόμου Down Ελλάδος. Ο Χάρτης των Γεύσεων 2011 πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του Δήμου Θεσσαλονίκης.
Πρόγραμμα παράλληλων εκδηλώσεων

Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2011

13.00 – 14.00
Αποθήκη Γ, αίθουσα Marco Polo
Oenoview, δορυφορικές εικόνες στην υπηρεσία της οινοποιίας
Ομιλητής: Άγγελος Ρούβαλης, οινολόγος-οινοποιός
Διοργάνωση: Οινοφόρος
Το oenoview, αξιοποιώντας δορυφορικές εικόνες των αμπελώνων που λαμβάνονται στη διάρκεια της ωρίμανσης των σταφυλιών, αποδεικνύεται εξαιρετικά χρήσιμο εργαλείο για την αξιολόγηση των αμπελιών, από άποψη ποιοτικού δυναμικού, ωρίμανσης και ευρωστίας και προτείνει συμβουλές διαφοροποιημένης διαχείρισης και τρυγητού.

15.00 – 17.00
Αποθήκη Γ, αίθουσα Marco Polo

Συζήτηση για τη δημιουργία Δικτύου Μικρών Οινοποιείων
Ομιλητής: Παναγιώτης Γεωργιάδης, οινοποιός

Διοργάνωση: Αργατία

17.00 – 18.00
Αποθήκη Γ, stand Excelsior Hotel

Επίδειξη μαγειρικής
Διοργάνωση: Excelsior Hotel

Ο Ηλίας Γκότσης, chef του Eagles Palace, θα ετοιμάσει μπροστά μας και θα μας προσφέρει νόστιμα arancini!

18.00 – 19.00
Αποθήκη Γ, αίθουσα Marco Polo

Παρουσίαση βιβλίου «Το ημερολόγιο της γεύσης 2012» της Μαρίας Νέτσικα
Ομιλητές: Μαρία Τζίτζη, οινολόγος-συγγραφέας, Νανά Δαρειώτη, αρχισυντάκτρια Βήμαgourmet, Ανδρέας Ανδρουλιδάκης, δημοσιογράφος οίνου

Διοργάνωση: εκδόσεις ΙΑΝΟΣ
Ένα ημερολόγιο που θα μας κρατήσει συντροφιά, θα μας δώσει συμβουλές και θα μας διασκεδάσει όλο το 2012, με πολλές μικρές πληροφορίες και ιστορίες για τη γεύση.

19.00 – 20.00
Αποθήκη Γ, αίθουσα Marco Polo

Προσδιορίζω την αγορά κρασιού στο σπίτι ή στο εστιατόριο, ανάλογα με τις ανάγκες μου.
Ομιλητής: Γιώργος Λούκας, οινοχόος

Διοργάνωση: Πανελλήνια Ένωση Οινοχόων
Σημεία πώλησης κρασιού με «καλύτερη» τιμή (οινοποιεία, οργανωμένες κάβες, λέσχες κρασιού, χονδρέμποροι, προσφορές κλπ).
Η αγορά από το σούπερ μάρκετ, τι να προσέξω στις ειδικές προσφορές.
Η σωστή αγορά κρασιού ανάλογα με την κάθε στιγμή της ζωής μου (ανάλογα με το είδος της εξόδου, το είδος της εκδήλωσης ή τους προσκεκλημένους και τον αριθμό των καλεσμένων).
Η σωστή αγορά του κρασιού με σκοπό την αρμονία με το φαγητό.


Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2011

11.00 – 13.00
Αποθήκη Δ, Αμφιθέατρο Α
Ανοιχτή συζήτηση «Σήμα Ποιότητας στα εστιατόρια. Η θέση του κρασιού»
Ομιλητές: Διονύσης Κούκης, κριτικός γεύσης & κρασιών, υπεύθυνος επιτροπής βράβευσης «Χρυσοί Σκούφοι» - Κωνσταντίνος Στεργίδης, δημοσιογράφος οίνου, υπεύθυνος σήματος «Ελλ-οινικό Εστιατόριο» - Παναγιώτης Γκόφας, πρόεδρος χώρων εστίασης - Pasquale Lembo, υπεύθυνος σήματος «Ιταλικό εστιατόριο» - Ιωάννης Βογιατζής, πρόεδρος «Οίνοι Βορείου Ελλάδος»

Διοργάνωση: Οίνοι Βορείου Ελλάδος στο πλαίσιο του Thessaloniki Food Festival
Ανοιχτή συζήτηση με στόχο τη δημιουργία ενός θετικού ερεθίσματος για ένα θέμα που απασχολεί τόσο τους επαγγελματίες της εστίασης και του οίνου, όσο και τους καταναλωτές, φωτίζοντας περισσότερο τη θέση του κρασιού στα σήματα ποιότητας εστιατορίων.

17.00 – 18.00
Αποθήκη Γ, stand Hyatt Regency Thessaloniki

Επίδειξη μαγειρικής

Διοργάνωση: Hyatt Regency Thessaloniki
Ο Κώστας Αραμπατζής, chef του Hyatt Regency Thessaloniki θα ετοιμάσει επιτόπου εδέσματα και θα τα προσφέρει.

18.00 – 19.00
Αποθήκη Γ, αίθουσα Marco Polo

Αφρώδεις Οίνοι Βορείου Ελλάδος
Ομιλητές: Κωνσταντίνος Στεργίδης, δημοσιογράφος οίνου - MW Κωνσταντίνος Λαζαράκης, πρόεδρος WSPC - Παύλος Αργυρόπουλος, οινολόγος - Γιώργος Βεράνης, διευθυντής ΕΑΣ Αμυνταίου

Διοργάνωση: Blink Wines, Ε.Α.Σ. Αμυνταίου
Ανοιχτή συζήτηση για το παρόν και το μέλλον των αφρωδών οίνων στην Ελλάδα.

19.00 – 20.00
Αποθήκη Γ, αίθουσα Marco Polo

Προσδιορίζω την αγορά κρασιού στο σπίτι ή στο εστιατόριο, ανάλογα με τις ανάγκες μου.
Ομιλητής: Γιώργος Λούκας, οινοχόος

Διοργάνωση: Πανελλήνια Ένωση Οινοχόων
Σημεία πώλησης κρασιού με «καλύτερη» τιμή (οινοποιεία, οργανωμένες κάβες, λέσχες κρασιού, χονδρέμποροι, προσφορές κλπ).
Η αγορά από το σούπερ μάρκετ, τι να προσέξω στις ειδικές προσφορές.
Η σωστή αγορά κρασιού ανάλογα με την κάθε στιγμή της ζωής.
Η σωστή αγορά του κρασιού με σκοπό την αρμονία με το φαγητό.

thestival

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου