Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2011

Ψήφος εμπιστοσύνης για να σχηματιστεί μεταβατική κυβέρνηση


Ψήφος εμπιστοσύνης για να σχηματιστεί μεταβατική κυβέρνηση
Προϋπόθεση για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης από τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και πρώην υπουργούς, Τηλέμαχο Χυτήρη και Κώστα Γείτονα, στην κυβέρνηση, απόψε, είναι να αρχίσουν από αύριο διαδικασίες για το σχηματισμό μεταβατικής κυβέρνησης.
Επίσης, ο κ. Χυτήρης δήλωσε το πρωί στη ΝΕΤ ότι αν από τις συζητήσεις προκύψει ότι δεν είναι αποδεκτός για επικεφαλής αυτής της κυβέρνησης ο κ. Παπανδρέου, "τότε θα είναι άλλος πρωθυπουργός".

Παράλληλα, τόνισε ότι είναι ανάγκη να υπάρξουν ομαλές πολιτικές εξελίξεις στη χώρα και θα είναι ομαλές εφόσον "πάρει απόψε ψήφο εμπιστοσύνης η κυβέρνηση, υπάρχει κυβέρνηση στη χώρα και από αύριο αρχίσει η διαδικασία για σχηματισμό κυβέρνησης σωτηρίας ή μεταβατική - κυρίως με τη ΝΔ- προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι υποχρεώσεις της χώρας που είναι συγκεκριμένες και να ακολουθήσουν στη συνέχεια εκλογές".
Κινούμενος στο ίδιο μήκος κύματος και ο κ. Γείτονας, δήλωσε το πρωί στον Ant1 ότι "την ερχόμενη εβδομάδα, ει δυνατόν, θα πρέπει να έχουμε νέα μεταβατική κυβέρνηση", συμπληρώνοντας ότι ο πρωθυπουργός ξεκαθάρισε ότι θα κινηθεί προς αυτή την κατεύθυνση και πως ισχύει ότι "ο κ. Παπανδρέου δεν θέτει όρο να είναι ο ίδιος πρωθυπουργός της νέας κυβέρνησης".

ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου