Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2011

Μεταβατική κυβέρνηση και μετά εκλογές, επιμένει η ΝΔ


Photo for this article

Επιμένει η Νέα Δημοκρατία στην άποψή της για σχηματισμό μεταβατικής κυβέρνησης, με μη πολιτικά πρόσωπα, προκειμένου να επικυρωθεί η συμφωνία της νέας δανειακής σύμβασης της 26ης Οκτωβρίου και στη συνέχεια να διενεργηθούν εκλογές.

Κατά την άποψη του εκπροσώπου της ΝΔ, Γιάννη Μιχελάκη, "ο Γιώργος Παπανδρέου είναι γαντζωμένος στην εξουσία, είναι γαντζωμένος στο τιμόνι ενός αυτοκινήτου που μας οδηγεί στο γκρεμό".


Μιλώντας στο Mega και ερωτηθείς τι θα πράξει η ΝΔ αναφορικά με τη νέα δανειακή σύμβαση εάν η κυβέρνηση λάβει απόψε την ψήφο εμπιστοσύνης, ο κ. Μιχελάκης απάντησε ότι θα την ψηφίσει, καθώς “έχει καταστεί αναπόφευκτη”, όμως για τον συνοδευτικό νόμο όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά.

“Εάν οι πολιτικές που θα αναφέρονται μέσα είναι πολιτικές που βγάζουν την οικονομία από την κρίση, τότε ναι, δεν έχουμε κανέναν λόγο. Εάν όμως είναι προς τη λάθος κατεύθυνση, το 'όχι' είναι κάθετο”, υποστήριξε.

Σε ερώτηση εάν γνώριζε για την συνάντηση πέντε βουλευτών της ΝΔ (Κ.Χατζηδάκης, Κυρ.Μητσοτάκης, Ευ.Αντώναρος, Μιλτ.Βαρβιτσιώτης και Α.Σπηλιωτόπουλος) με βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, προκειμένου να συνταχθεί κείμενο για την ανάγκη κυβέρνηση εθνικής συνεννόησης, ο κ. Μιχελάκης υποβάθμισε το θέμα, λέγοντας ότι κείμενο δεν υπάρχει και πως χθες στη Βουλή “όλοι κουβέντιαζαν με όλους”.

Επανέλαβε, τέλος, ότι απαιτείται μεταβατική κυβέρνηση που να επικυρώσει τη νέα δανειακή σύμβαση, καθώς “χρόνος δεν υπάρχει” και εν συνεχεία να προκηρυχθούν εκλογές. 

“Η μόνη λύση είναι ο κόσμος να εκφραστεί”, τόνισε ο κ. Μιχελάκης.



mediasoup.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου