Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2011

Ντ. Βρεττός: Αν χρειαστεί, θα ξεπαγώσουμε το non paper για κυβέρνηση ενότητας



Ντ. Βρεττός: Αν χρειαστεί, θα ξεπαγώσουμε το non paper για κυβέρνηση ενότητας. «Εμείς θα συνεχίσουμε την προσπάθεια, που είναι παγωμένη προς το παρόν. Έχουμε αλληλοδεσμευθεί γι’ αυτό», δήλωσε
Έτοιμοι να «ξεπαγώσουν» την πρωτοβουλία που πήραν χθες, Πέμπτη, είναι οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, είπε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Ντίνος Βρεττός, αναφερόμενος στην περίπτωση να μην προχωρήσει η προσπάθεια για συγκρότηση κυβέρνησης εθνικής ενότητας. Υπενθυμίζεται, ότι, χθες, μια ομάδα βουλευτών της ΝΔ, συνέταξαν ένα non paper, το οποίο αργότερα υπέγραψαν και 18 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, με το οποίο καλούσαν τις ηγεσίες των δύο κομμάτων να προχωρήσουν στη συγκρότηση κυβέρνησης εθνικής ενότητας. Ο κ. Βρεττός, ήταν ένας από τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που υπέγραψαν το κείμενο.

Όπως δήλωσε ο κ. Βρεττός, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό «Βήμα 99,5», το θέμα ξεκίνησε από μια συζήτηση βουλευτών της ΝΔ έξω από το εντευκτήριο της Βουλής, οι οποίοι εξέφραζαν την άποψη ότι πρέπει να συγκροτηθεί κυβέρνηση εθνικής ενότητας. «Συμφώνησα με τους προβληματισμούς που εξέφραζαν και τους είπα πως αν το γράψετε, θα το συνυπογράψω και θα φέρω κι άλλους», ανέφερε.
Το κείμενο θα μπορούσε να φέρει 30 ή 40 υπογραφές από βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, είπε ο κ. Βρεττός, ενώ στην ερώτηση εάν ρωτήθηκαν και βουλευτές από άλλα κόμματα, σημείωσε πως υπήρχε αυτός ο σκοπός, αλλά δεν πρόλαβαν. 
Κατά τον κ. Βρεττό, στο κείμενο επισημαίνεται πως εν μέσω αυτής της πολιτικής κρίσης και προκειμένου να μην μετατραπεί σε εθνική κρίση, χρειάζεται συστράτευση για να διασφαλιστεί η θέση της χώρας μέσα στην Ευρωζώνη, να μην πραγματοποιηθεί το δημοψήφισμα, να διασφαλιστεί η δανειακή σύμβαση με μεγάλη πλειοψηφία και να εκταμιευθεί η 6η δόση. Για τους λόγους αυτούς είναι αναγκαία η συγκρότηση εθνικής σωτηρίας. 
«Ελπίζω κάπως έτσι και να καταλήξουμε», δήλωσε ο ίδιος και ερωτηθείς για το τι θα γίνει εάν δεν είναι αυτή η κατάληξη, απάντησε: «Εμείς θα συνεχίσουμε την προσπάθεια, που είναι παγωμένη προς το παρόν. Έχουμε αλληλοδεσμευθεί γι’ αυτό».

Το κείμενο για την ανάγκη συγκρότησης κυβέρνησης εθνικής συνεννόησης συζητήθηκε το πρωί της Πέμπτης από την Βάσω Παπανδρέου και τον Ντίνο Βρεττό εκ μέρους του ΠΑΣΟΚ και από τους Ευ. Αντώναρο, Άρη Σπηλιωτόπουλο, Κυρ. Μητσοτάκη, Κ. Χατζηδάκη και Μ. Βαρβιτσιώτη εκ μέρους της ΝΔ. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου