Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2011

Καθοριστική η ομιλία Παπανδρέου για τη στάση βουλευτών του ΠΑΣΟΚ


Καθοριστική η ομιλία Παπανδρέου για τη στάση βουλευτών του ΠΑΣΟΚ- Live από τη Βουλή
Στη Βουλή και την κρίσιμη ψηφοφορία για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης μεταφέρεται το ελληνικό πολιτικό θρίλερ που συγκεντρώνει παγκόσμιο ενδιαφέρον. Ηδη περισσότερα από 50 τηλεοπτικά συνεργεία από όλον τον κόσμο έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για την κάλυψη της συνεδρίασης.
Η ομιλία του πρωθυπουργού έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει στις 8 το βράδυ. Στη συζήτηση δεν μετέχουν οι βουλευτές της ΝΔ που χθες αποχώρησαν μετά την ομιλία του αρχηγού τους. Θα επιστρέψουν μόνο για να μετάσχουν στην ψηφοφορία.

Στις τοποθετήσεις αρκετών βουλευτών του κυβερνώντος κόμματος κυριαρχεί πλέον η λογική ότι η σημερινή ψηφοφορία δεν έχει τα χαρακτηριστικά ψήφου εμπιστοσύνης αλλά ψήφου εντολής για σχηματισμό κυβέρνησης εθνικής σωτηρίας.
Χαρακτηριστικά αναφέρουμε:
Λοβέρδος: Ζήτησε άμεσες πρωτοβουλίες για το σχηματισμό κυβέρνησης εθνικής ενότητας μετά την παροχή ψήφου εμνπιστοσύνης με γραπτή δήλωσή του. Διευκρινίζει ότι δεν θέτει όρους για την αποψινή του στάση στην ψηφοφορία αλλά σημειώνει δεν νοείται μετά την ψήφο εμπιστοσύνης να παραμένουμε ως Κυβέρνηση κάνοντας πως δεν καταλαβαίνουμε τι έχει συμβεί.
Βάσω Παπανδρέου: "Η αποψινή ψηφοφορία δεν έχει το χαρακτήρα που κάποιοι θέλησαν να της δώσουν στην αρχή της εβδομάδας. Δεν είναι ψήφος εμπιστοσύνης αλλά εντολής για σχηματισμό κυβέρνησης εθνικής σωτηρίας", δήλωσε προσχερχόμενη στη Βουλή η Βάσω Παπανδρέου
Εύα Καϊλή: "Η ανάκληση του δημοψηφίσματος άλλαξε τα δεδομένα. Περιμένω να ακούσω τον πρωθυπουργό", είπε η βουλευτής χωρίς να αποκαλύψει εάν τελικά θα δώσει ή όχι ψήφο εμπιστοσύνης.
Οδυσσέας Βουδούρης: Η αποψινή διαδικασία "στην ουσία δεν είναι ψήφος εμπιστοσύνης, είναι εντολή για κυβέρνηση εθνικής ευθύνης". Οπως είπε, είναι παράδοξο να καλούνται οι βουλευτές να στηρίξουν "μία κυβέρνηση που έχει πάψει να έχει την εμπιστοσύνη της κοινωνίας". Ο Ο. Βουδούρης σημείωσε ότι η παροχή ψήφου εμπιστοσύνης "είναι εντολή για να προχωρήσουμε, χωρίς καμία καθυστέρηση σε κυβέρνηση εθνικής ευθύνης με επικεφαλής κοινής αποδοχής".
Μίμης Ανδρουλάκης: Αν έστω στο παραπέντε οι βασικοί πρωταγωνιστές της πολιτικής ζωής δεν σταματήσουν τις αξιοθρήνητες μπλόφες και δεν αποσαφηνίσουν ρητά και κατηγορηματικά τις προθέσεις τους, δεν πρόκειται να μετάσχω σε μια ψηφοφορία η οποία μπορεί στη συνέχεια να αποδειχθεί παρωδία", σημειώνει ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ.
Σοφία Γιαννακά: Δήλωσε ότι περιμένει να ακούσει από τον πρωθυπουργό και τον υπουργό οικονομικών καθαρές λύσεις που θα οδηγήσουν άμεσα σε μια κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας: "Ο πρωθυπουργός πρέπει να έχει την πρωτοβουλία να οδηγήσει τη χώρα σε μια καθαρή λύση, δεν μπορώ όμως να του την υποδείξω. Εκτιμώ ότι οι αρχηγοί των δύο κομμάτων έχουν το πολιτικό βάρος για να βρουν τον τρόπο ώστε να καταλήξουν σε συναίνεση. Η πρόταση της ΝΔ που μιλά για βραχύβια κυβέρνηση τεχνοκρατών δεν διευκολύνουν τη διαπραγμάτευση. Πρέπει ο κ. Σαμαράς να κάνει ένα βήμα πίσω για να διευκολύνει τον Πρωθυπουργό ο οποίος επίσης θα πρέπει να κάνει ένα βήμα πίσω και να παραιτηθεί για να πάμε σε μια κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας.
Δημήτρης Λιντζέρης: Δήλωσε ότι περιμένει από τον πρωθυπουργό κατά την ομιλία του απόψε στην Βουλή να αποσαφηνίσει πλήρως τις τελικές του αποφάσεις και αυτό ακριβώς θα προσδιορίσει την ψήφο του. Επισήμανε παράλληλα ότι εδώ και πολλούς μήνες έχει καταθέσει την πρότασή του για κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας.

ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου