Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου 2013

Ξάνθη - (δοκ)Άρης 2-0!

Τα είχε όλα ο Άρης ήρθε και η ατυχία. Δύο δοκάρια αρκετές χαμένες φάσεις και ένα πεντακάθαρο πέναλτι που αρνήθηκε ο Μαντάκης συνέθεσαν το εφιαλτικό σκηνικό της ήττας με 2-0 από την Ξάνθη.Αν μετρούσαν τα δοκάρια τώρα θα μιλούσαμε διαφορετικά. Η ιστορία θα γράψει νίκη της Ξάνθης με 2-0 και βουνό μπροστά στο Άρη, το οποίο καλούνται να ανέβουν οι κιτρινόμαυροι αν θέλουν να παραμείνουν στην
κατηγορία. Με την έναρξη του δεύτερου μέρους, ο Άρης προσπάθησε με κρεσέντο χαμένων ευκαιριών να απαντήσει στο γκολ του Μάνταλου, αλλά είχε δύο φορές την μπάλα να τραντάζει το οριζόντιο δοκάρι του Κυριακίδη, ενώ στο πρώτο ημίχρονο ο Μαντάκης αρνήθηκε πεντακάθαρο πέναλτι στον Τάτο.
Ο Άρης μπήκε περισσότερο δυνατά από κάθε ματς για να επιβληθεί και έχασε την πρώτη φάση στο 1' με την κεφαλιά του Σταυρόπουλου να περνάει εκτός εστίας. Προοδευτικά, η Ξάνθη ξεπέρασε την αρχική πίεση και βγήκε μπροστά. Στο 12' Ντε Γκούζμαν υποδέχθηκε τν εξαιρετική μπαλιά του Σολάρι αλλά ...σημάδεψε το δοκάρι του Μπουζάνη. Η επόμενη καλή στιγμή των ακριτών έγινε γκολ. Μετά την σέντρα του Κάλβο ο Μάνταλος πρόλαβε τον Πουλίδο με προβολή και νίκησε τον Κυριακίδη στο 23'. Ο Άρης έβαλε κάτω τη μπάλα και προσπάθησε να απαντήσει. Στο 32' ο διαιτητής αρνήθηκε το πέναλτι στους κιτρινόμαυρους σε καθαρή ανατροπή του Τάτου από τον Γούτα εντός περιοχής. Πριν κοπάσουν οι διαμαρτυρίες ο Τάτος απείλησε εκ νέου με τον Κυριακίδη να καθαρίζει με διπλή προσπάθεια. Καλύτερη η Ξάνθη μετά το 5' δικαιούταν το πέναλτι ο Άρης που θα μπορούσε να είχε αλλάξει πολλά στο σκορ και την ψυχολογία των παικτών του.
Πολύ δυνατά μπήκαν και στην επανάληψη οι κιτρινόμαυροι και προχώρησαν σε κρεσέντο χαμένων ευκαιριών. Δύο φορές η μπάλα προσέκρουσε στο οριζόντιο δοκάρι του Κυριακίδη από διαδοχικά σουτ του Έλσνερ και του Τριανταφυλλάκου, ενώ μέτρησαν ακόμα, δύο πολύ καλές στιγμές με Ιμπέ και Πουλίδο. Όσκαρ ατυχίας για τους κιτρινόμαυρους, οι οποίοι δεν πανηγύρισαν γκολ (και ισοφάριση) αντιθέτως στην πρώτη καλή στιγμή της Ξάνθης δέχθηκαν και το δεύτερο γκολ, το οποίο ουσιαστικά τελείωσε το παιχνίδι. Πολύ ωραίος συνδυασμός τριών παιχτών με τον Σολτάνι να κάνει την τελική πάσα στον Σολάρι ο οποίος από κοντά είχε εύκολο έργο για το δεύτερο γκολ της ακριτικής ομάδας στο 62'. Η Ξάνθη εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο όλες τις χτυπητές αδυναμίες στην άμυνα των φιλοξενούμενων και δίχως να κάνει κάποια εξαιρετική εμφάνιση πανηγύρισε τους τρεις βαθμούς. Σκούρα αν όχι μαύρα τα πράγματα για τον Άρη. Καλείται πλέον να ανέβει πολύ ανηφορικό δρόμο, έχοντας συγκεντρώσει μόλις ένα βαθμό τα πρώτα πέντε παιχνίδια της Σούπερ Λιγκ.
Skoda Ξάνθη (Κεχαγιάς): Κυριακίδης, Μπαξεβανίδης, Βάλλας, Γούτας, Παΐτο, Ντιέ, Ντε Γκούζμαν, Μάνταλος, Μαρίν (60' Φλίσκας), Κάλβο (46' Σολτάνι), Σολάρι (88' Ράνος).
Άρης (Μιλίνκοβιτς): Μπουζάνης, Ψυχογιός, Πουλίδο, Ηρακλής, Τσουμάνης, Έλσνερ, Τριανταφυλλάκος, Ίμπε, Τάτος (65' Σουνάς), Σταυρόπουλος (46' Αγγελούδης)), Ουντότζι (76' Μανιάς).
enikos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου