Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου 2013

Παραιτήθηκε ο Ρέσλερ από το κόμμα των Ελεύθερων Δημοκρατών


Παραιτήθηκε ο Ρέσλερ από το κόμμα των Ελεύθερων ΔημοκρατώνΜετά την ιστορική αποτυχία του FDP να μπει στην Bundestag, ο επικεφαλής των Ελεύθερων Δημοκρατών και υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Φιλίπ Ρέσλερ, παραιτήθηκε.
Ο αρχικαγκελάριος Φίλιπ Ρέσλερ, χρεώνεται την ιστορική αποτυχία του κόμματος να μείνει εκτός Bundestag στις χθεσινές εκλογές και όπως δήλωσε ο ίδιος αναλάμβανε την ευθύνη.

Άλλα και ο υποψήφιος του κόμματος για την καγκελαρία και επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας, Ράινερ Μπρούντερλε επεσήμανε, χτες, με κατεβασμένο το κεφάλι ότι η πολιτική ευθύνη θα αναληφθεί αν και όπως τόνισε, αυτό δεν θα είναι το τέλος του κόμματος.
«Αυτό είναι το χειρότερο αποτέλεσμα που καταγράψαμε ποτέ», δήλωσε ο Ράινερ Μπρούντερλε μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων που αφήνουν εκτός βουλής το κόμμα του.

Υπενθυμίζεται ότι ο Ρέσλερ ήταν έτοιμος να παραιτηθεί στις αρχές Ιανουαρίου όταν άρχισε να χρεώνεται την φθίνουσα δημοτικότητα του κόμματός του. Όμως μαζί του παρέσυρε και τον Μπρούντερλε, ηγετικό στέλεχος του FDP αλλά και τον υπουργό Εξωτερικών της Μέρκελ, Γκίντο Βεστερβέλε. O πρώτος δηλωμένος ομοφυλόφιλος Γερμανός υπουργός αποχαιρετά και αυτός την κυβέρνηση

POLITIKOI.COM

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου