Τετάρτη 4 Φεβρουαρίου 2015

Kατηγόρησαν κι εμένα ότι είμαι ένας επικίνδυνος της Αριστεράς

Δύο ώρες διήρκεσε η συνάντηση του έλληνα πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον ιταλό ομόλογό του Ματέο Ρέντσι, ο οποίος δήλωσε πως και εκείνον στην Ευρώπη τον κατηγόρησαν ως επικίνδυνο αριστερό ενώ στην Ιταλία τον αποκάλεσαν επικίνδυνο
δεξιό. «Με τον ερχομό του Αλέξη ελπίζω αυτό να αλλάξει» είπε ο κ. Ρέντσι.

«Η πολιτική να ανακτήσει τη δυνατότητα να αλλάξει τα πράγματα»

Όπως ανέφερε ο ιταλός πρωθυπουργός, πρέπει να διαβάσουμε τα αποτελέσματα των ελληνικών εκλογών ως μήνυμα ελπίδας, μια επιτυχία της ελπίδας σε αντιδιαστολή με τον φόβο. 
«Με τον κ. Τσίπρα», σημείωσε ο Ματέο Ρέντσι, «ανήκουμε στην ίδια γενιά» και πιστέυουμε ότι «η πολιτική πρέπει να ανακτήσει τη δυνατότητα να αλλάξει τα πράγματα». 

Ανάπτυξη και μεταρρυθμίσεις

Αναφορικά με την οικονομική κατεύθυνση της Ευρώπης ο ιταλός πρωθυπουργός επεσήμανε ότι «πρέπει να μιλήσουμε και γιαανάπτυξη και όχι μόνο για λιτότητα, να μιλήσουμε για παιδεία, κοινωνική συνοχή, πολιτισμό», υπογραμμίζοντας ωστόσο ότι ανάγκη να επενδύσει η Ευρώπη στις μεταρρυθμίσεις
Ο κ. Ρέντσι ανέφερε ότι υπάρχουν οι συνθήκες για βρεθείσυνεννόηση μεταξύ Ελλάδας και ευρωπαίων, ενώ επέμεινε στην αναγκαιότητα να γίνουν μεταρρυθμίσεις σε τομείς όπως η δημόσια διοίκηση, η καταπολέμηση της φοροδιαφυγής και της διαφθοράς. 

Σεβασμός στους κανόνες, ευελίξια και εξυπνάδα 

Όπως κατέληξε ο ιταλός πρωθυπουργός οι ελληνικές προτάσεις θα παρουσιαστούν «στο τραπέζι όπου λαμβάνονται οι αποφάσεις», επισημαίνοντας ότι βασική αρχή της Ευρώπης είναι ο σεβασμός των κανόνων. Αλλά να υπάρχει και ευελιξία και εξυπνάδα, όπως ανέφερε. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου