Τετάρτη 4 Φεβρουαρίου 2015

Πρώτη φορά στο ΚΚΕ: Ανοιχτή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής ομάδας

Ως άλμα στον νέο αιώνα  θα μπορούσε να ερμηνευθεί η απόφαση του ΚΚΕ να «ανοίξει» για πρώτη φορά στα χρονικά την συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος.
Η κίνηση «εξωστρέφειας» κρίθηκε προφανώς αναγκαία λόγω της διαμόρφωσης του νέου πολιτικού κλίματος μετά την επικράτηση
του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και της αύξησης των ποσοστών του ΚΚΕ στις πρόσφατες εκλογές.
Έτσι ο Περισσός αντιλαμβάνεται ότι το κόμμα δεν μπορεί να λειτουργήσει με τα παλιά «εργαλεία» που χρησιμοποιούσε ως τώρα και για αυτό «ανοίγει», ως πρώτο δείγμα της νέας εποχής, τις εσωτερικές διαδικασίες του κόμματος.
Ως δείγμα της νέας γραφής είναι και οι αναφορές του γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα για τη στάση που θα κρατήσει το κόμμα απέναντι στις μεγάλες προκλήσεις.
Ο κ. Κουτσούμπας ανέφερε συγκεκριμένα ότι το ΚΚΕ θα βρίσκεται δίπλα «στις σύγχρονες ανάγκες των εργαζομένων» και θα δώσει μάχη για να αποκατασταθούν οι απώλειες μέσα στη κρίση. Επανέλαβε εξάλλου ότι θα στηρίξει τα νομοσχέδια εκείνα που θα είναι προς όφελος των εργαζομένων και είπε ότι βασικοί στόχοι είναι η κατάργηση του ΕΝΦΙΑ και του φόρου αλληλεγγύης, η επαναφορά της 13ης και της 14ης σύνταξης και η αύξηση του αφορολόγητου στα 40.000 ευρώ για οικογενειακό εισόδημα.
Ο γραμματέας της κεντρικής επιτροπής αναφέρθηκε εκτενώς και στα πεπραγμένα της νέας κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.
«Η ζωή θα επαληθεύσει τις προβλέψεις του ΚΚΕ» υπογράμμισε και εκτίμησε ότι από τα «πάρα δώσε» και τα «σούρτα φέρτα» του Πρωθυπουργού και του υπουργού Οικονομικών έχουν προκύψει τα εξής:
Από τις διαπραγματεύσεις δεν προκύπτει ανάκτηση των απωλειών.
Η εμπλοκή των ΗΠΑ με κίνητρο των ηγεμονικό περιορισμό της Γερμανίας στην Ευρώπη δεν θα έχει θετικό αντίκτυπο στα συμφέροντα των εργαζομένων.
Η κυβέρνηση ομολογεί ότι θα υπάρξει νέο πρόγραμμα που δεν θα αλλάξει τη ζοφερή πραγματικότητα που βιώνουν οι πολίτες.

«Ο κ. Βαρουφάκης συνιστά λιτό βίο. Αυτό σημαίνει ανάπτυξη με λιτότητα» δήλωσε ο κ. Κουτσούμπας και προέβλεψε ότι το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ είναι τελικά «το μοίρασμα της φτώχειας και της πείνας σε περισσότερους».
Ο ίδιος καυτηρίασε τις παλινωδίες της κυβέρνησης στο θέμα της Ουκρανίας τονίζοντας ότι ο υπουργός Εξωτερικών παρά τους λεονταρισμούς του έβαλε την υπογραφή του σε απόφαση του ΝΑΤΟ κατά των λαών της περιοχής αυτής.
Υποστήριξε τέλος ότι παρά τις αλλαγές στην εξουσία δεν έφυγε ο αντίπαλος (μεγάλα μονοπωλιακά συμφέροντα).
«Είναι εδώ έτοιμος πιο έτοιμος και εξοπλισμένος για να κατακτήσει τα προνόμια του» δήλωσε ο κ. Κουτσούμπας και προς επίρρωσιν των λεγομένων του υπενθύμισε ότι ήταν και οι βιομήχανοι μεταξύ εκείνων που έσπευσαν να συγχαρούν τον ΣΥΡΙΖΑ.
Ο κ. Κουτσούμπας ανακοίνωσε ότι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι του κόμματος στη νέα Βουλή θα είναι οι Θανάσης Παφίλης και Νίκος Καραθανασόπουλος.
Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας ο Αχιλλέας Καταρτζής. Για τη θέση του αντιπροέδρου στη Βουλή θα προταθεί ο βουλευτής Γιώργος Λαμπρούλης.
Μετά το τέλος της ομιλίας ακολούθησε μπουφές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου