Τετάρτη 4 Φεβρουαρίου 2015

Οργανώνονται οι δελφίνοι στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ

Βηματισμό αναζητεί το ΠΑΣΟΚ για το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, στο οποίο αναμένεται να αποκρυσταλλωθούν και οι νέες ισορροπίες στο εσωτερικό του κόμματος. Παρά τη δημόσια δρομολόγηση, από τον κ. Ευάγγ. Βενιζέλο, του συνεδρίου που θα εκλέξει νέο πρόεδρο για τον Μάιο, στο παρασκήνιο βρίσκονται σε εξέλιξη διεργασίες, με σκοπό τη διαμόρφωση μιας κάποιας στρατηγικής και τη σφυρηλάτηση ενδοκομματικών
συμμαχιών. Ο κ. Βενιζέλος θα απευθυνθεί αύριο στην Κ.Ο., στην πρώτη συνεδρίασή της, ενώ αμέσως μετά τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης, αναμένεται να συγκληθεί και η Κ.Ε. του ΠΑΣΟΚ.

Σε αυτές τις συνεδριάσεις αναμένεται, βεβαίως, να τοποθετηθούν βασικοί πρωταγωνιστές που θα διαδραματίσουν ρόλο το επόμενο χρονικό διάστημα, προεξαρχούσης της κ. Φώφης Γεννηματά. Σημειώνεται ότι η πρώην υπουργός τηρεί μεν χαμηλούς τόνους, αλλά διατηρεί τις επιφυλάξεις της με το χρονοδιάγραμμα του κ. Βενιζέλου. Επίσης, δεν φαίνεται να προχωρά με ιδιαίτερη επιτυχία η προσπάθεια συνεννόησης των νεότερων μελών του κόμματος (Ν. Ανδρουλάκης και Κυρ. Πιερρακάκης), προκειμένου να υπάρξει μια κοινή γραμμή για το μέλλον του κόμματος. Παράλληλα, αρκετοί εκτιμούν ότι το ΠΑΣΟΚ οφείλει να οργανώσει την προσέγγισή του με το «Ποτάμι», άποψη η οποία, πάντως, δεν συναντά τη συμφωνία όλων.

Το απόγευμα της Κυριακής, στον άτυπο ενδοκομματικό προεκλογικό αγώνα που έχει ξεκινήσει, εισήλθε και ο πρώην υπουργός Ι. Μανιάτης. Σε δήλωσή του προέβλεψε «σημαντικές πολιτικές εξελίξεις» στις οποίες, όπως είπε, το κόμμα του πρέπει να απαντήσει. Ζήτησε «ένα νέο ξεκίνημα, με νέο αρχηγό, νέα οργανωτική δομή και νέα πολιτικά και ιδεολογικά προτάγματα» και δήλωσε «παρών στην πρώτη γραμμή». Υπέρ του επαναπροσανατολισμού του ΠΑΣΟΚ τάχθηκε χθες ο κ. Ν. Ανδρουλάκης, ο οποίος ζήτησε πρώτα να γίνει συνέδριο για τη χάραξη νέας πολιτικής στρατηγικής και, έπειτα, να εκλεγεί πρόεδρος. «Αν νομίζουν κάποιοι», είπε (MEGA), «ότι αλλάζοντας μόνο τον αρχηγό κι αφήνοντας τις ίδιες πολιτικές και τις ίδιες θέσεις, το ΠΑΣΟΚ θα ανακάμψει, για μένα είναι μια λάθος αντίληψη και δεν με αφορά». Αφησε, επίσης, ανοιχτό το ενδεχόμενο το ΠΑΣΟΚ να στηρίξει την κυβέρνηση, εφόσον το σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ για τη διαπραγμάτευση είναι σαφές.


ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου