Δευτέρα 29 Αυγούστου 2011

Ν. Σνόουερ: «Να δοθεί μια 20ετία στην Ελλάδα για το χρέος»



Θα πρέπει να δοθεί στην Ελλάδα χρόνος 20 ετών για να μειώσει το χρέος της στο 60%, υποστηρίζει ο αμερικανός οικονομολόγος και διευθυντής του γερμανικού Ινστιτούτου Παγκόσμιας Οικονομίας, Ντενίς Σνόουερ, σε συνέντευξή του στην αυστριακή εφημερίδα «Ντερ Στάνταρντ».
Μια τέτοια παράταση, προσέθεσε, θα γινόταν αμέσως αντιληπτή από τις αγορές, με άμεσο αντίκτυπο στα επιτόκια, που θα έπεφταν σημαντικά....

Επίσης, ο οικονομολόγος εκτιμά ότι η χώρα μας, αντί να ακολουθήσει πολιτική σκληρής λιτότητας, θα έπρεπε να τονώσει την οικονομία της, προκειμένου να εξέλθει από την κρίση.
Εντύπωση προκαλεί και η κριτική του Σνόουερ, που υποστηρίζει ότι κάθε κράτος της ευρωζώνης θα πρέπει μόνο του να καθορίζει τους δημοσιονομικούς κανόνες, κάτι που όπως παρατηρεί, δεν συνέβη στην Ελλάδα, όπου εφαρμόστηκαν μέτρα λιτότητας με πολύ περιορισμένο χρόνο εφαρμογής. 
Πάντως, ο οικονομολόγος αντιτίθεται στο ενδεχόμενο οικονομικής κυβέρνησης, εκτιμώντας ότι κανένας ευρωπαίος δεν θα ήθελε τη μεταφορά πόρων από τη μία χώρα στην άλλη.    
newscode

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου