Δευτέρα 29 Αυγούστου 2011

Κόντρα δύο υπουργείων για το Λιμενικό


Μεγάλο πρόβλημα υπάρχει με το Λιμενικό Σώμα αφού στην πράξη υπάγεται σε δύο υπουργεία, στο Προστασίας  του Πολίτη και στο Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας. Ο Ναυτιλιακός κόσμος σύσσωμος ζητάει την επιστροφή του Λιμενικού στη Ναυτιλία, κάτι που επεσήμανε και ο Χάρης Παμπούκης.

Και στο ερώτημα γιατί κοντράρονται δύο υπουργεία η απάντηση που έδωσε στο protothema.gr κυβερνητικό στέλεχος που παρακολουθεί τις εξελίξεις ήταν αφοπλιστική: 
«Το Λιμενικό είναι εργατικό δυναμικό χαμηλού κόστους. Είναι ένα Σώμα που δουλεύει  24 ώρες το 24ωρο επί  365 ημέρες τον χρόνο. Και η  Ναυτιλία δεν μπορεί να δουλέψει χωρίς 24ωρη βάρδια. Και τις βάρδιες αυτές  δεν μπορεί να τις κάνει ένα πολιτικό υπουργείο. Ακόμα και η σκέψη ότι θα βάλουν εξειδικευμένους υπάλληλους να δουλεύουν δεν θα λύσει το πρόβλημα γιατί θα κάθονται στο γραφείο μέχρι τις 15.00.  Μετά τι θα γίνεται;». Στη συνέχεια το ίδιο στέλεχος περιγράφει το αλλαλούμ που επικρατεί στο Λιμενικό όσο αφορά τις εντολές που παίρνει από τα συναρμόδια υπουργεία: 

«Από το ΠΡΟ.ΠΟ. έχουν δώσει στο υπουργείο Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, ένα αποσπασμένο προσωπικό σύμφωνα με τον νόμου του Αρχηγείου Στόλου  που κάνει τη δουλειά για τη Ναυτιλία.  Όμως όταν τελειώνει το ωράριό τους οι Λιμενικοί αυτοί πάνε σπίτι τους, όπως και τα Σαββατοκύριακα.  Για ό,τι συμβεί από κει και πέρα  αναλαμβάνει ο Θάλαμος Επιχειρήσεων που ανήκει στο ΠΡΟ.ΠΟ.

Επίσης, το Λιμεναρχείο το οποίο λαμβάνει τις εκάστοτε  εντολές να κάνει τις απαραίτητες κάθε φορά ενέργειες είναι και αυτό του ΠΡΟ.ΠΟ.» και προσθέτει: 
«Οπότε στην ουσία βλέπουμε ότι δύο υπουργεία ασχολούνται και δίνουν εντολές σε ανθρώπους που καμιά φορά τρελαίνονται γιατί μπορεί οι εντολές να είναι αντικρουόμενες!!!» και καταλήγει:
«Εάν δεν αποφασίσει η κυβέρνηση  ότι το Λιμενικό Σώμα ανήκει σε ένα υπουργείο και μόνο, τότε θα υπάρχει  σοβαρό πρόβλημα.»

Σύμφωνα με πληροφορίες μία ημέρα πριν κάνει, ο Χάρης Παμπούκης, τις δηλώσεις περί αναγκαιότητας επανασύστασης του πρώην ΥΕΝ, είχε συνάντηση με τον  Χρήστο Παπουτσή, στο γραφείο της Ρεγγίνας Βάρτζελη, στενής συνεργάτιδος του πρωθυπουργού.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου