Δευτέρα 29 Αυγούστου 2011

Βίαζαν τις "αμαζόνες" ο Καντάφι και οι γιοι του


Αποκαλύψεις που σοκάρουν για τις πρακτικές του καθεστώτος Καντάφι αποκαλύπτονται όσο πλησιάζει το τέλος του άλλοτε ισχυρού άνδρα. Πέντε γυναίκες, μέλη της επίλεκτης ομάδας σωματοφυλάκων του Μουαμάρ Καντάφι, ισχυρίζονται ότι βιάστηκαν και κακοποιήθηκαν από τον ίδιο και τους γιους του. Οπως αναφέρει η εφημερίδα «The Sunday Times of Malta», αυτή την αποκάλυψη έκαναν οι γυναίκες στην ψυχολόγο Σεχάμ Σεργκέουα στη Βεγγάζη, η οποία υπογραμμίζει ότι οι εν λόγω μαρτυρίες θα περιλαμβάνονται στα στοιχεία που έχει αναλάβει να συγκεντρώσει για λογαριασμό του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου. 

Μέσα από τις κατηγορίες των συγκεκριμένων γυναικών ξεδιπλώνεται η μέθοδος στρατολόγησής τους στο σώμα των τετρακοσίων «αμαζόνων» που φυλούσαν τον Καντάφι και τον συνόδευαν ακόμα και στα επίσημα ταξίδια του στο εξωτερικό.

Μία από αυτές δήλωσε πως την εκβίασαν να ενταχθεί στην ομάδα, καθώς κατασκεύασαν μια κατηγορία εναντίον του αδελφού της. Αν δεν έμπαινε στο σώμα, ο αδελφός της θα πήγαινε στη φυλακή! Επιπλέον, η ίδια γυναίκα εκδιώχθηκε από το πανεπιστήμιο στο οποίο φοιτούσε και την ενημέρωσαν ότι θα μπορούσε να ξαναφοιτήσει μόνο με την παρέμβαση του ίδιου του Καντάφι. «Οταν συναντήθηκε τελικά με τον Καντάφι, την υποδέχτηκε με τις πιτζάμες. Αρνήθηκε τις προτάσεις του και εκείνος τη βίασε», δηλώνει η δρ Σερκέουα επικαλούμενη τη μαρτυρία του θύματος. Η ψυχολόγος εξηγεί ότι αυτό που συνέβη στη συγκεκριμένη γυναίκα ήταν ακόμα μία περίπτωση που επιβεβαιώνει την τακτική που ακολουθούσε ο συνταγματάρχης: πρώτα βίαζε τις γυναίκες, μετά ένας από τους γιους του και στη συνέχεια τις εκμεταλλεύονταν οι υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι του.

Την ίδια ώρα, η επέλαση των αντικαθεστωτικών στα διοικητικά κτίρια του καθεστώτος αποκαλύπτει τους τόπους μαρτυρίων όπου ο Καντάφι έδινε εντολή να τιμωρούνται υποδειγματικά οι εχθροί του. Οπως αποκαλύπτει η «Daily Mail», σε ένα παλιό δημοτικό σχολείο βρέθηκαν αιματοβαμμένα κελιά βασανιστηρίων. Εκεί, σε μικρά δωματιάκια που είχαν διαστάσεις ντουζιέρας, οι στρατιωτικοί έβαζαν τους συλληφθέντες και τους υπέβαλλαν σε απάνθρωπες δοκιμασίες μέχρι να εξασφαλίσουν τις ομολογίες που τους βόλευαν. Εξάλλου, μέσα στο Σαββατοκύριακο αποκαλύφτηκαν περίπου πενήντα τρία πτώματα σε αποθήκη στη λιβυκή πρωτεύουσα που εκτιμάται ότι είναι πολίτες που εκτελέστηκαν την περασμένη εβδομάδα από τους ανθρώπους του Καντάφι.

Παρατημένη στην τύχη της, βασανισμένη, κακοποιημένη και πολλαπλά τραύματα σε όλα της το καμένο σώμα. Έτσι βρήκε ο ρεπόρτερ του CNN μία 30χρονη γυναίκα από την Αιθιοπία σε μία από τις υπερπολυτελείς βίλες του Ανίβα, ενός εκ των υιών του Μουαμάρ Καντάφι.


Η άτυχη γυναίκα είχε εγκαύματα σε όλο της το σώμα, τα οποία της είχε προκαλέσει ο υιός Καντάφι επειδή δεν είχε καταφέρει να σταματήσει το κλάμα του μωρού…


«Με πήγε στο μπάνιο, μου έδεσε οπισθάγκωνα τα χέρια, μου έδεσε το στόμα με ταινία και άρχισε να μου ρίχνει καυτό νερό στο κεφάλι» περιγράφει η άτυχη γυναίκα στον ρεπόρτερ και συγκλονίζει με την ωμότητα της βίας από το περιβάλλον του Λίβυου ηγέτη.


Σε κωματώδη κατάσταση στην Τρίπολη ο βομβιστής του Λόκερμπι


Σε κώμα σε πολυτελή βίλα της Τρίπολης βρίσκεται, εξάλλου, ο διαβόητος βομβιστής του Λόκερμπι, Αμπντελμπασέτ αλ Μεγκράχι, ο οποίος το 1988 αφαίρεσε τη ζωή σε 270 ανθρώπους της πτήσης Pan Am.


Ο 59χρονος είχε αποφυλακισθεί τον Αύγουστο του 2009 επειδή είχε διαγνωστεί με καρκίνο του προστάτη και στην Τρίπολη ήταν προστατευόμενος του Καντάφι. Αφότου πέρασε όμως στον έλεγχο των αντικαθεστωτικών η πόλη, κανείς του παρέχει την απαιτούμενη βοήθεια και έχει περιέλθει σε κώμα.


«Έτσι», όπως σχολιάζει και ο δημοσιογράφος, «είναι ορατό όσο ποτέ το ενδεχόμενο να πάρει μαζί του ένα μεγάλο μυστικό: το αν ήταν αυτός ο υπαίτιος για την τρομοκρατική επίθεση του 1988» αλλά και τον αν εκτελούσε εντολές του Καντάφι.

Espressonews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου