Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου 2011

Ο Παπανδρέου τα "έβαλε' με τους φοιτητοπατέρες!


Ο Παπανδρέου τα  "έβαλε' με τους φοιτητοπατέρες!
Σε αντιπαράθεση ήρθε το ΠΑΣΟΚ και στη Εθνική Συνδιάσκεψη, με αφορμή τον νέο νόμο για τα Πανεπιστήμια καθώς ομάδα νεολαίων της ΠΑΣΠ αποδοκίμασε την ομιλία Παπανδρέου.
Σε συνθήματα νεολαίων της ΠΑΣΠ που επιχείρησαν να διακόψουν την ομιλία του όταν αναφέρθηκε στο πρόσφατα ψηφισθέντα νόμο για την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, απάντησε από το βήμα της Εθνικής Συνδιάσκεψης ο Πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου.

«Δεν είναι καθόλου αριστερό -είναι βαθιά αντιδραστικό- το αλισβερίσι και η συναλλαγή που βλέπουμε να ανθεί συχνά στα Ελληνικά Πανεπιστήμια», παρατήρησε ο κ. Παπανδρέου, καταχειροκροτούμενος από τους συμμετέχοντες στην Εθνική Συνδιάσκεψη.

«ΠΑΣΠ ιδέα πεθαίνει τελευταία», «Κάτω τα χέρια από το άσυλο», «Οι νέοι παλεύουν σοσιαλιστικά για μια Παιδεία δημόσια και δωρεάν», ήταν τα συνθήματα που φώναξαν μέλη της νεολαίας ΠΑΣΟΚ για να τους απαντήσει από το βήμα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ: «Δεν είναι καθόλου σοσιαλιστικό, συντρόφισσες και σύντροφοι, ορισμένοι να παριστάνουν τους κατ' επάγγελμα φοιτητοπατέρες μέχρι τα 30 τους, αποκομίζοντας οφέλη για τους εαυτούς τους και λειτουργώντας παρασιτικά εις βάρος της συντριπτικής πλειοψηφίας των φοιτητών, που διψούν να αποκτήσουν εφόδια για να γίνουν ελεύθεροι και δημιουργικοί πολίτες. Όσο και αν αντιδρούν αυτές οι κατά βάση βαθιά αντιδραστικές δυνάμεις, εμείς δεν θα κάνουμε πίσω. Ας μην ματαιοπονούν λοιπόν».

Ο Πρωθυπουργός κάλεσε τη νεολαία να πρωταγωνιστήσει στη μεγάλη αλλαγή στα ΑΕΙ «Θέλουμε», είπε, «την ΠΑΣΠ για να αλλάξει η παράταξη. Να πάμε μπροστά». «Τα Πανεπιστήμια δεν είναι τσιφλίκι κανενός. Είναι περιουσία του ελληνικού λαού. Αργά ή γρήγορα τα πανεπιστήμια θα ανοίξουν», διεμήνυσε.



madata.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου