Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου 2011

«Το ΠΑ.ΣΟ.Κ. είμαστε όλοι εμείς»


«Η πίεση είναι μεγάλη στο κόμμα και την κυβέρνηση, σε αυτές στις δύσκολες στιγμές της κρίσης και αποφασίσαμε να μην χάσουμε την ψυχή μας και αυτή δεν υπάρχει στον πολιτικό αναχωρητισμό και την ιδεολογική νηστεία αλλά στην προοδευτική μας πράξη», τόνισε ο γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑ.ΣΟ.Κ. , Μιχάλης Καρχιμάκης, κλείνοντας τις εργασίες της Εθνικής Συνδιάσκεψης.

Πρόσθεσε πως «όσα ακούστηκαν είναι σημαντικά και ουσιαστικά και αποτελούν έκφραση της αγωνίας της βάσης του κόμματος για να πάει ο τόπος μπροστά και το ΠΑΣΟΚ δεν φοβάται τον διάλογο».

Απαντώντας στην κριτική ορισμένων στελεχών ότι «δεν υπάρχει ΠΑΣΟΚ», ο κ. Καρχιμάκης ανέφερε ότι «το ΠΑ.ΣΟ.Κ. είμαστε όλοι εμείς». «Είμαστε», είπε, «ανοιχτό κόμμα και έχουμε συνείδηση παράταξης». 

Ζήτησε, μάλιστα, από τα στελέχη να πιστέψουν στην προσπάθεια που κάνει ο Γιώργος Παπανδρέου και η κυβέρνηση σε συνεργασία με το κόμμα.

«Κάποιοι επενδύουν στην κατάρρευση της πολιτικής. Είμαστε εδώ για να βάλλουμε παντού κανόνες. Η πολιτική μας δεν μπορεί να επενδύει σε ερείπια αλλά σε κοινωνικό και παραγωγικό μοντέλο», ανέφερε χαρακτηριστικά και προσδιόρισε ως σημερινό καθήκον του ΠΑ.ΣΟ.Κ. απέναντι στην κοινωνία να δημιουργεί συλλογικά οράματα και συναινέσεις.

Κάλεσε, επίσης, τα στελέχη του ΠΑ.ΣΟ.Κ. να είναι παρόντα και να δίνουν καθημερινά την μάχη της πολιτικής «γιατί», όπως είπε, «όπου απαξιώθηκε η πολιτική, επικράτησαν τα συμφέροντα».

Ο γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑ.ΣΟ.Κ. διαβεβαίωσε τα στελέχη του Κινήματος ότι ο εσωκομματικός διάλογος αλλά και ο διάλογος με την κοινωνία θα συνεχιστεί χωρίς αποκλεισμούς και με ανοιχτές διαδικασίες και πώς όσα ειπώθηκαν στην Εθνική Συνδιάσκεψη θα αποτελέσουν το βασικό υλικό για τη πορεία προς το Συνέδριο του 2012.

Επιμέλεια: Χρήστος Παναγόπουλος



zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου