Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου 2011

Στόχος η ανασυγκρότηση


Για πρώτη φορά συνεδριάζουν σήμερα τα 235 μέλη της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, ενός νέου οργάνου του κόμματος, το οποίο συγκροτήθηκε με στόχο την οργανωτική και πολιτική ανασυγκρότηση του.

Η Πανελλαδική Επιτροπή θα εκλέξει τη νέα Εκτελεστική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ , στην οποία θα εκπροσωπούνται όλες οι συνιστώσες και θα αποτελείται, όπως αναμένεται από 17 μέλη, εκ των οποίων τα 4 θα είναι ανένταχτοι. Μεταξύ των στόχων που, σύμφωνα με την εισήγηση του κ. Μπανιά, έχουν τεθεί είναι η ανατροπή της κυβέρνησης Παπανδρέου και η εξεύρεση τρόπων ώστε να πραγματοποιηθεί η σύγκλιση του κινήματος των «Αγανακτισμένων» με το παραδοσιακό εργατικό και συνδικαλιστικό κίνημα.

Στις 12 το μεσημέρι θα παρέμβει με ομιλία του ο Πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλ. Τσίπρας. 

Σύμφωνα με την εισήγηση, όπως δημοσιεύει η εφημερίδα «Το Βήμα», «είναι συνειδητή η προσχώρηση της κυβέρνησης Γ. Παπανδρέου στην στρατηγική του νεοφιλελευθερισμού. Δεν υπάρχει τομέας της κοινωνικής μας ζωής και λαϊκό στρώμα που να μην βιώνει με εξαιρετικά οδυνηρό τρόπο τις συνέπειες της κυβερνητικής πολιτικής. Είναι πλήρης η υποταγή της κυβέρνησης στις επιταγές των κυρίαρχων εκφραστών του ελληνικού και διεθνούς κεφαλαίου».

Επιμέλεια: Πάνος Πικραμένος



zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου