Τρίτη 15 Δεκεμβρίου 2015

Θεοδωράκης: Εσείς λέγατε να μην πληρώσουν & έσκασε η βόμβα των δανείων

Με τους αλχημιστές του Μεσαίωνα που ό,τι μέταλλο έπιαναν το μετέτρεπαν σε χρυσό παρομοίασε ειρωνικά την κυβέρνηση ο Σταύρος Θεοδωράκης.
«Εσείς θα μετατρέπατε τη χώρα σε αριστερό παράδεισο χωρίς καμία προσπάθεια, πρόγραμμα και σχέδιο» ανέφερε «όμως το σχέδιο δεν πέτυχε και τώρα αλλάξατε τακτική και βαφτίζετε
χρυσό ό,τι έκαναν και οι άλλοι» δήλωσε ο επικεφαλής του Ποταμιού.
Έφερε ως παράδειγμα τις δακρύβρεχτες συμβάσεις με τα 14 αεροδρόμια που υπέγραψε ο Σπίρτζης και εκτίμησε ότι «βρεγμένα με δάκρυα» θα είναι και όσα υπογράψει ο Δρίτσας για τα λιμάνια σε λίγο καιρό.
Κατηγόρησε παράλληλα την κυβέρνηση ότι δίνει με «αλχημείες» αυξήσεις στα δικά της παιδιά, πριμοδοτεί αυτούς που βρίσκονται κοντά στους υπουργούς και τους βάζει στο ανώτατο επίπεδο τηςδημοσιουπαλληλικής κλίμακας.
«Υπάρχουν χρήματα για το δημόσιο και όχι χρήματα για τους ανέργους, χρήματα για το δημόσιο αλλά όχι για την μείωση των φόρων» είπε και διαμήνυσε προς τον «Εθνάρχη της Αριστεράς» όπως αποκάλεσε τον Αλέξη Τσίπρα αναφερόμενος στις δηλώσεις Παπαγγελόπουλου ότι το ζήτημα των «δικών μας παιδιών είναι τόσο παλιό όσο και η πλατεία Κλαυθμώνος».
Καταλόγισε επίσης στην κυβέρνηση ότι η άσχημη εξέλιξη των «κόκκινων» δανείων οφείλεται στη προτροπή να μην πληρώνουν οι οφειλέτες τις δόσεις.
«Έτσι έσκασε η ωρολογιακή βόμβα και τα δάνεια παραχωρούνται χωρίς κανόνες και σχέδιο στις μεγάλες ξένες εταιρίες» είπε και έψεξε το Μαξίμου ότι «το μόνο που κάνει είναι να έχει κατεβάσει τα μολύβια και να μεταφράζει αυτά που του ζητούν».
Ο κ. Θεοδωράκης μίλησε για προχειρολογία και σε ότι αφορά την οικονομία και το μεταναστευτικό ενώ το ίδιο, είπε έπραξε η κυβέρνηση και για το Σύμφωνο Συμβίωσης για τα ομόφυλα ζευγάρια. Τα άρθρα για το Σύμφωνο, εξήγησε, είναι μόνο 14 που «μπαίνουν ως ασπίδα για να περάσετε άλλες 49 ρυθμίσεις για να κάνετε τα ρουσφέτια στις φυλακές και να ελέγξετε την Δικαιοσύνη».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου