Τρίτη 15 Δεκεμβρίου 2015

Γεννηματά: "Tα κοράκια έγιναν αρνάκια και τα λόγια του ΣΥΡΙΖΑ έγιναν αέρας"

Η Φώφη Γεννηματά, στην παρέμβασή της επί της συζήτησης του νομοσχεδίου των προαπαιτούμενων τόνισε ότι το Φεβρουάριο η κυβέρνηση θα επιτρέψει στα funds, να αγοράσουν στεγαστικά και καταναλωτικά δάνεια. 
Παράλληλα η Επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, επιτέθηκε στην κυβέρνηση λέγοντας πως «σήμερα τα κοράκια έγιναν
αρνάκια και τα λόγια του ΣΥΡΙΖΑ έγιναν αέρας», ενώ  διερωτήθηκε: «τι θα πείτε τον Φεβρουάριο όταν θα δώσετε τα στεγαστικά στα επενδυτικά funds. Ότι νομοθετείτε πάλι με πόνο ψυχής;».
«Γιατί έγινε η εκρηκτική αύξηση κόκκινων δανείων; Πως το 70% των ρυθμισμένων δανείων έγινε και πάλι προβληματικό; Η απάντηση είναι γνωστή και εσείς έχετε ασθενή μνήμη . Βυθίσατε την οικονομία με τα πειράματά σας και τα capital controls», επεσήμανε ενώ υπογράμμισε πως «σας επιβλήθηκε  η  ανακεφαλαιοποίηση με τους χειρότερους όρους. Οδηγήσατε σε νέα ύφεση, νέα ελλείμματα και αύξηση ανεργίας. Συνεχίζετε τον αφελληνισμό των ελληνικών επιχειρήσεων με εκχώρηση δανείων επιχειρήσεων».
Όπως είπε η κ. Γεννηματά, «δυστυχώς θα ισχύσουν και αυτά που είχατε πει για την απασχόληση και τους μισθούς». 
«Δικαιώνεστε αλλά είστε εσείς τα υλοποιείται. Οι κόκκινες γραμμές Τσίπρα έγιναν κόκκινα χαλιά για τους αετονύχηδες. Μας ζητάτε τώρα να γίνουμε συνένοχοι; Σας ξεκαθαρίζουμε ότι η απάντησή μας είναι "ΟΧΙ"», υποστήριξε. Από την άλλη πλευρά, αναφερομένη στο ασφαλιστικό σημείωσε πως εαν η κυβέρνηση επιθυμεί διάλογο, τότε ο κατάλληλος χώρος είναι η Βουλή.
«Είπαμε ότι αρνούμαστε οποιαδήποτε περικοπή κύριων συντάξεων. Ας το εκμεταλλευτείτε στην διαπραγμάτευση», ξεκαθάρισε η Επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου