Τρίτη 15 Δεκεμβρίου 2015

Ο Λεβέντης ζητεί από τον Τσίπρα να παραιτηθεί

Ο Βασίλης Λεβέντης μιλώντας στη Βουλή αφού πρώτα χαρακτήρισε τον ΣΥΡΙΖΑ «γραφείο μετακομίσεων» ζήτησε την παραίτηση του Αλέξη Τσίπρα ως «κορυφαία πράξη ευθύνης και γενναιότητας» προκειμένου να ανοίξει ο δρόμος για τη δημιουργία οικουμενικής
κυβέρνησης.
Εξέφρασε την άποψη ότι οι μεταρρυθμίσεις της κυβέρνησης πάνε στον «βρόντο» επειδή η κοινωνία δεν ακολουθεί.
Ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων απέρριψε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι νέο κόμμα. Εξήγησε ότι ένα κόμμα που πάει από το 4% στο 37% και ένα άλλο που πάει από το 40% στο 4% δεν είναι ένας νέος κομματικός σχηματισμός αλλά «γραφείο μετακομίσεων».
Πρόκειται για μετατόπιση όλων των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ που μεταφέρθηκαν στον ΣΥΡΙΖΑ επειδή ήταν κρατικοδίαιτοι και διορίζονταν για χρόνια, δήλωσε και καταλόγισε στην κυβερνητική παράταξη ότι επειδή κατάλαβε ότι η πραγματικότητα δεν αλλάζει, άλλαξαν αυτοί.
«Δεν είναι κακό που έκανε αυτή την αλλαγή» σημείωσε κάνοντας λόγο για «ομολογία σωφροσύνης», αλλά εξέφρασε ταυτόχρονα τη βεβαιότητα ότι δεν μπορούν να γίνουν οι μεγάλες αλλαγές από μια κυβέρνηση ισχνής πλειοψηφίας.
«Για να γίνουν αυτές οι αλλαγές χρειάζεται μια κυβέρνηση ευρύτερου πέλματος» επανέλαβε αποκλείοντας εκ νέου οποιαδήποτε κίνηση σύμπραξης του κόμματος του με το Μαξίμου.

Ολοι μου λένε να μην συνεργαστώ με τον  ΣΥΡΙΖΑ, θα με πάρει στον τάφο 

«Συναντώ χιλιάδες ανθρώπους στο δρόμο και όλοι μου λένε να μην συνεργαστώ με τον ΣΥΡΙΖΑ γιατί θα με πάρει στον τάφο» είπε «βρείτε μου έναν που να πει ναι» προκάλεσε και αστειευόμενος πρόσθεσε «εκτός και μεταμφιεστείτε για να μην σας γνωρίσω».
Και επειδή όπως εξήγησε αγαπά τον Πρωθυπουργό και επειδή δεν θέλει να έχει το τέλος των Σαμαρά Βενιζέλου τον κάλεσε να παραιτηθεί .
«Πιστεύω ότι αυτό θα κάνει τελικά για την σωτηρία της χώρας διότι ούτε ο ίδιος θέλει να τον τραβούν από την μύτη» κατέληξε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου