Παρασκευή 2 Μαρτίου 2012

«Ευτυχής» για το κύμα αμφισβήτησης σε βάρος του ο Πούτιν


«Ευτυχής» δηλώνει ο Βλαντιμίρ Πούτιν για το γεγονός ότι το καθεστώς του δέχθηκε το τελευταίο διάστημα αμφισβήτηση, κάνοντας λόγο για μια καλή εμπειρία και τονίζοντας πάντως ότι η πλειοψηφία των Ρώσων τον στηρίζει.
Ο Πούτιν, ο οποίος δεν μπορούσε να είναι το 2008 υποψήφιος για μια τρίτη προεδρική θητεία, είναι το μεγάλο φαβορί των εκλογών της Κυριακής και οι οπαδοί του υπολογίζουν σε μεγάλη νίκη του από τον πρώτο γύρο.

Το καθεστώς του αντιμετωπίζει ωστόσο μια χωρίς προηγούμενο αμφισβήτηση μετά τις βουλευτικές εκλογές του Δεκεμβρίου, οι οποίες σημαδεύτηκαν, σύμφωνα με την αντιπολίτευση και ανεξάρτητους παρατηρητές, από σημαντική νοθεία.
«Είμαι πολύ ευτυχής που υπάρχει αυτή η κατάσταση», δήλωσε ερωτηθείς από ξένα μέσα ενημέρωσης για το πρόσφατο κύμα αμφισβήτησης στη Ρωσία και συνέχισε: «Αυτό σημαίνει πως οι αρχές, η εκτελεστική εξουσία και οι αντιπρόσωποι πρέπει να αντιδράσουν με ζωντάνια σ' αυτό που συμβαίνει στη χώρα, στη διάθεση των ανθρώπων και να ανταποκριθούν στις προσδοκίες τους».
Ο Ρώσος πρωθυπουργός δήλωσε επίσης πως δεν έχει αποφασίσει αν θα είναι και πάλι υποψήφιος στις προεδρικές εκλογές του 2018 για να παραμείνει 24 χρόνια στην εξουσία, αλλά αυτή η προοπτική δεν θα τον σόκαρε.
«Θα ήταν φυσιολογικό, αν όλα πάνε καλά, αν αυτό θέλει ο κόσμος. Δεν θα ήταν φυσιολογικό αν ο κόσμος δεν θα το ήθελε, αν τα πράγματα πήγαιναν άσχημα, αν το πρόσωπο γατζωνόταν από την καρέκλα του και παραβίαζε το νόμο», εξήγησε.
naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου