Παρασκευή 2 Μαρτίου 2012

Ξεπαγώνουν οι σχέσεις Σαμαρά - Μέρκελ



Πριν από λίγο καιρό, ένα τετ α τετ του Αντώνη Σαμαρά με την Άνγκελα Μέρκελ θα έμοιαζε περισσότερο με σενάριο επιστημονικής φαντασίας, παρά με την ρεαλιστική πραγματικότητα.
Κι όμως. Ο πρόεδρος της ΝΔ συναντήθηκε κατ' ιδίαν με την καγκελάριο της Γερμανίας στο περιθώριο των εργασιών του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος που συνεδρίασε στις Βρυξέλλες πριν τη σύγκληση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

Συνεργάτες του κ. Σαμαρά επισημαίνουν ότι η συνάντηση με την κυρία Μέρκελ δείχνει τη βελτίωση των σχέσεων της ΝΔ με τα ευρωπαϊκά συντηρητικά κόμματα, σχέσεις οι οποίες ήταν παγωμένες για μεγάλο διάστημα λόγω της παλαιότερης αντιμνημονιακής στάσης της ΝΔ.
"Κι εμείς στηρίζουμε με αίμα" είπε σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες στη Γερμανίδα καγκελάριο ο πρόεδρος της ΝΔ αναφερόμενος στις μαζικές διαγραφές των γαλάζιων βουλευτών που καταψήφισαν τη νέα δανειακή σύμβαση.
Στην αλλαγή στάσης των ευρωπαίων συντηρητικών συνέβαλε η στροφή του κ. Σαμαρά υπέρ του μνημονίου και οι δεσμεύσεις του ότι θα εφαρμόσει αταλάντευτα το πρόγραμμα δημοσιονομικής σταθεροποίησης μετά τις εκλογές καθώς επίσης και η πρόσφατη επίθεσή του εναντίον της Αριστεράς.
Πάντως στις συναντήσεις του ο κ. Σαμαράς όπως δήλωσε επισήμανε την ανάγκη να ληφθούν άμεσα μέτρα για την ανάκαμψη και την ανάπτυξη της οικονομίας.
«Στο ΕΛΚ, και στις κατ’ ιδίαν συναντήσεις μου με Μέρκελ, Γιούνκερ και Ντολ, επανέλαβα την ανάγκη: Να πετύχουμε τους στόχους που έχουμε συμφωνήσει και ήδη ψηφίσαμε. Και  Να λάβουμε άμεσα μέτρα για την Ανάκαμψη και Ανάπτυξη της Οικονομίας» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Σαμαράς και υπογράμμισε ότι χωρίς Ανάκαμψη, ούτε οι δημοσιονομικοί στόχοι θα επιτευχθούν, ούτε το χρέος θα καταστεί βιώσιμο. Είπε ακόμη ότι συζητήθηκαν συγκεκριμένες αναπτυξιακές πρωτοβουλίες ώστε, άμεσα, να περιορισθεί η ύφεση και να μειωθεί η ανεργία, ειδικά των νέων", δήλωσε ο πρόεδρος της ΝΔ.

protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου