Παρασκευή 2 Μαρτίου 2012

Δείτε αναλυτικά ποιά έργα θα γίνουν στη Θεσσαλονίκη από το "Πράσινο Ταμείο"

Στα έργα και στις υποδομές οι οποίες θα χρηματοδοτηθούν από το "Πράσινο Ταμείο" αναφέρθηκαν στην από κοινού συνέντευξη Τύπου
ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γ. Μπουτάρης και ο υπουργός ΥΠΕΚΑ Γ. Παπακωνσταντίνου. 
Όπως σημείωσε ο κ. Μπουτάρης, σύντομα θα υπάρχει η δυνατότητα να απελευθερωθεί δημόσιος και ζωτικός  κοινόχρηστος χώρος προς όφελος των Δημοτών, καθώς ο Δήμος Θεσσαλονίκης αναμένει από το να δοθούν ρυμοτομικές
αποζημιώσεις αξίας 8,6 εκατομμυρίων που έχουν ήδη εγκριθεί από το ΥΠΕΚΑ.
Ακόμη, τόνισε ότι ο Δήμος Θεσσαλονίκης διεκδικεί επιπλέον 22,7 εκατομμύρια ευρώ για αποζημιώσεις ρυμοτομούμενων ιδιοκτησιών που θα απελευθερώσουν χώρους και συνολικά 45 εκατομμύρια ευρώ από το "Πράσινο Ταμείο" για τη χρηματοδότηση μελετών, διαγωνισμών και έργων που θα δώσουν ανάσα και υπεραξία στη Θεσσαλονίκη.
Αναφερόμενος στα έργα και τις παρεμβάσεις στον αστικό ιστό που χρηματοδοτούνται από το Πράσινο Ταμείο, υπενθύμισε ότι έχει ενταχθεί στο ΕΠΠΕΡΑΑ η επέκταση του Μετρό έως στην Καλαμαριά και ανακοίνωσε ότι  σε επίπεδο μελετών έχουν εγκριθεί τρεις συν πέντε (3+5) αρχιτεκτονικοί διαγωνισμοί:
-Η ανάπλαση περιβάλλοντος χώρου  Επταπυργίου
-Η ανάπλαση του άξονα Αχειροποιήτου-Αγίας  Σοφίας
-Η ανάπλαση-ανάδειξη Βαλκανικής  πλατείας του πρώην στρατοπέδου Στρεμπενιώτη στη Νεάπολη.
Με συνολικό προϋπολογισμό 1,6 εκ. Ευρώ και με συνολικό προϋπολογισμό 6.6 εκατομμύρια ευρώ οι πέντε διαγωνισμοί για τον ανασχεδιασμό του θαλασσίου μετώπου:
-Από Αξιό έως Γαλλικό ποταμό
-Από Γαλλικό ποταμό έως το  Λιμάνι της Θεσσαλονίκης
-Από το  Ποσειδώνιο και το Μέγαρο Μουσικής  έως το Μικρό Έμβολο (καραμπουρνάκι)
-Από την Μίκρα Καλαμαριάς έως  το αεροδρόμιο Μακεδονίας
-Από το Αεροδρόμιο Μακεδονίας  έως το Μεγάλο Έμβολο.
Ταυτόχρονα, όπως ανέφερε ο κ. Παπακωνσταντίνου το "Πράσινο Ταμείο" έχει εγκρίνει να χρηματοδοτήσει με 8.7 εκατομμύρια ευρώ για απαλλοτριώσεις με στόχο τη δημιουργία κοινόχρηστων χώρων και χώρων πρασίνου. Σε αυτό το ποσό συμπεριλαμβάνονται οι εκτάσεις γύρω από τα Βυζαντινά τείχη (900.000 ευρώ) με στόχο την ολοκλήρωση της δημιουργίας ενιαίας ζώνης πράσινου γύρω από τα βυζαντινά τείχη της πόλης, και άλλες απαλλοτριώσεις στις περιοχές Μαρτίου (3.9 εκατομμύρια ευρώ) και στις οδούς Αγ. Δημητρίου και Κατσιμίδου (3.8 εκατομμύρια ευρώ).
Επιπλέον  έχουν εγκριθεί χρηματοδοτήσεις 850.000 ευρώ για τη διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου του Κολυμβητηρίου της Τούμπας, 592.000 ευρώ για την ανάπλαση παιδικών χαρών για πιστοποίηση, 135.000 ευρώ για την Ανάπλαση του Περιβάλλοντος χώρου του Οθωμανικού μνημείου Παζάρ Χαμάμ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου