Παρασκευή 2 Μαρτίου 2012

ΠΑΣΟΚ: Ζητούν εκλογή προέδρου από συνέδριο


Με κοινή τους δήλωση επτά αναπληρωτές υπουργοί και υφυπουργοί ζητούν  εκλογή προέδρου του ΠΑΣΟΚ από συνέδριο και όχι από τη βάση.
Στη δήλωση που συνυπογράφουν, οι αναπληρωτές υπουργοί Οικονομικών κ.κ. Φίλιππος Σαχινίδης και Ανάπτυξης Σωκράτης Ξυνίδης και οι υφυπουργοί Δικαιοσύνης κ.κ. Γιώργος Πεταλωτής, Προστασίας του Πολίτη Μανώλης Όθωνας, Ανάπτυξης Θάνος Μωραϊτης, Αγροτικής Ανάπτυξης Γιάννης Δριβελέγκας και Υγείας Μάρκος Μπόλαρης, αναφέρουν ότι "ήρθε η ώρα για τα επόμενα βήματα, τα όποια όμως δεν μπορούν να γίνουν ούτε βασιζόμενα στη «σοφία» της βαρωνίας, ούτε σε προσωπικές στρατηγικές που μπορεί να προκαλέσουν νέες περιπέτειες και δεινά στην παράταξη".

Οι επτά "διαπιστώνουν" στη δήλωσή τους ότι "οι έκτακτες συνθήκες της περιόδου δεν επιτρέπουν να εφαρμοστεί, ελπίζουμε για τελευταία φορά, μια μεγάλη τομή και κατάκτηση στη λειτουργία των κομμάτων που πρώτο το ΠΑΣΟΚ κατοχύρωσε", εξηγώντας ειδικότερα ότι δεν υπάρχουν στοιχειώδεις πολιτικές, οργανωτικές και οικονομικές προϋποθέσεις που θα επέτρεπαν την διεξαγωγή της εκλογικής διαδικασίας με μαζικές ψηφοφορίες σε όλη την επικράτεια.
Παράλληλα, υποστηρίζουν ότι "σήμερα, όλοι οι υποψήφιοι, έχουν ύψιστη υποχρέωση να συνθέσουν και όχι να συνδιαλλαγούν", ότι το ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί πλέον να συνεχίσει να λειτουργεί, ούτε ως "αρχηγικό κόμμα", ούτε ως άθροισμα "προσωπικοτήτων" και "άθροισμα υπογραφών".
Σε αυτό το πλαίσιο, αναφέρουν ότι "αν το ΠΑΣΟΚ εξακολουθήσει στον δρόμο της παθογένειας και της καταστροφικής εσωστρέφειας, τότε ο επόμενος Πρόεδρος νομοτελειακά θα ζήσει μόνος με τους «επιτελείς» του, στο άδειο πολιτικά καβούκι της Ιπποκράτους, κινδυνεύοντας να γίνει ο τελευταίος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ".
Συνεδριάζει το Πολιτικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ
Υπό την προεδρία του Γιώργου Παπανδρέου, συνεδριάζει το μεσημέρι το Πολιτικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ με αντικείμενο την προετοιμασία Εθνικής Συνδιάσκεψης το επόμενο Σαββατοκύριακο και του Εθνικού Συμβουλίου, στο οποίο θα αναγορευθούν επισήμως οι υποψήφιοι για την προεδρία του Κινήματος. 

news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου