Παρασκευή 2 Μαρτίου 2012

Σιγουριά από Σαμαρά για επιτυχία της Ελλάδας


Σιγουριά από Σαμαρά για επιτυχία της Ελλάδας : Η συνάντηση του προέδρου της Ν.Δ. Αντώνη Σαμαρά με την καγκελάριο της  Γερμανίας Ανγκελα Μέρκελ, στο περιθώριο της συνόδου του Ευρωπαϊκού  Λαϊκού Κόμματος,

Η συνάντηση του προέδρου της Ν.Δ. Αντώνη Σαμαρά με την καγκελάριο της Γερμανίας Ανγκελα Μέρκελ, στο περιθώριο της συνόδου του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, έχει ουσιαστική και συμβολική αξία. 

Η Μέρκελ μέχρι και πριν από λίγες μέρες δεν είχε λόγο να συναντηθεί με τον Αντώνη Σαμαρά αφού θεωρούσε ότι ο πρόεδρος της Ν.Δ. κινείται εκτός πολιτικής γραμμής της ευρωπαϊκής Κεντροδεξιάς. 


Ομως το κλίμα μεταξύ Σαμαρά - Μέρκελ βελτιώθηκε εκ των πραγμάτων και όχι επειδή κάποιοι μεσολάβησαν. Ο κ. Σαμαράς υπερψήφισε με μεγάλο κομματικό κόστος τη νέα δανειακή σύμβαση, απέστειλε τις επιστολές-εγγυήσεις που ζητήθηκαν και παράλληλα δικαιώθηκε στην ανάλυση που κατέθετε μέχρι σήμερα και με την οποία διαφωνούσε η καγκελάριος Μέρκελ. Στη χθεσινή συνάντησή τους ο Αντώνης Σαμαράς τη διαβεβαίωσε για την προσήλωσή του στους στόχους του προγράμματος και τόνισε ότι προέχει ο παράγοντας ανάπτυξη, κάτι που σήμερα με καθυστέρηση αναγνωρίζει η Ε.Ε. 

Ο πρόεδρος της Ν.Δ. στη συνάντηση με τη Μέρκελ επανέλαβε τη θέση του για διεξαγωγή των εκλογών στα τέλη Απριλίου, κάτι με το οποίο μέχρι πρότινος διαφωνούσαν οι δανειστές μας.

Ο Αντώνης Σαμαράς, προσερχόμενος στη συνεδρίαση του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ) που γίνεται στις Βρυξέλλες, στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής των ηγετών της Ε.Ε., δήλωσε: «Η Ελλάδα πρέπει να βαδίσει στην οδό της δημοσιονομικής σταθεροποίησης και των δομικών μεταρρυθμίσεων, ωστόσο προέχει και ο παράγοντας ανάπτυξη. Η Ελλάδα θα πετύχει». 

Νωρίτερα, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας συναντήθηκε με τον πρόεδρο του Eurogroup Ζαν Κλοντ Γιούνκερ. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζήτησαν τη νέα δανειακή σύμβαση, την άμεση εφαρμογή των μέτρων, αλλά και την ανάγκη λήψης μέτρων ανάπτυξης προκειμένου να υπάρξει το ταχύτερο δυνατόν ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας. 

Ο κ. Σαμαράς στις επαφές του στις Βρυξέλλες επανέλαβε τα όσα είχε πει στην ομιλία του τον περασμένο Δεκέμβριο: «Πρέπει να κινηθούμε με τέσσερις σαφείς κανόνες, πέντε λέξεις: δημοσιονομική πειθαρχία, προσαρμοστικότητα, ευελιξία, ρευστότητα! Πρέπει να πηγαίνουν μαζί. Ποτέ η μία σε βάρος των υπολοίπων. Η πειθαρχία είναι προϋπόθεση για μακροχρόνια, βιώσιμη ανάπτυξη. Ολοι οι άλλοι κανόνες -προσαρμοστικότητα, ευελιξία και ρευστότητα- είναι προϋποθέσεις ανταγωνιστικότητας, είναι το δυναμικό της ανάπτυξης».



espressonews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου