Παρασκευή 2 Μαρτίου 2012

Κύπρος: Προβλήματα στις πτήσεις λόγω απεργίας των ελεγκτών


Προβλήματα στις πτήσεις από και προς τα αεροδρόμια Λάρνακας και Πάφου προκαλεί η σημερινή τετράωρη στάση εργασίας (12.00-16.00) των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας στους δύο διεθνείς αερολιμένες της Κυπριακής Δημοκρατίας.
«Δυστυχώς, δεν κατέστη τελικά εφικτό να αποφευχθεί η σημερινή απεργία στα αεροδρόμια. Αυτό σημαίνει ότι στις 12 το μεσημέρι και για τέσσερις ώρες, η Κύπρος θα αποκοπεί στην ουσία από τον υπόλοιπο κόσμο αφού καμιά πτήση δεν θα μπορεί να πραγματοποιηθεί είτε μέσω του Διεθνούς Αεροδρομίου Λάρνακας είτε μέσω του Διεθνούς Αεροδρομίου Πάφου», δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Εκπρόσωπος Τύπου των αεροδρομίων της Κύπρου Αδάμος Ασπρής.

Όπως διευκρίνισε, από τη σημερινή απεργία επηρεάζονται συνολικά 20 πτήσεις, δέκα αναχωρήσεις και δέκα αφίξεις. «Με βάση τις αλλαγές που έγιναν στο πτητικό πρόγραμμα του Διεθνούς Αεροδρομίου Λάρνακας, από τις 16 πτήσεις που επηρεάζονται, οι 14 έχουν ήδη επαναπρογραμματιστεί, ενώ για τις υπόλοιπες δύο πτήσεις αναμένουμε ακόμη ενημέρωση από τις αερογραμμές. Οι περισσότερες πτήσεις θα πραγματοποιηθούν μετά τη λήξη της απεργίας», πρόσθεσε ο κ. Ασπρής, ενώ και στο Διεθνές Αεροδρόμιο Πάφου οι τέσσερις πτήσεις που επηρεάζονται από την κινητοποίηση των ελεγκτών, «θα εκτελεστούν επίσης μετά το τέλος της απεργίας».
Ο κ. Ασπρής κάλεσε το κοινό «ειδικά για σήμερα να βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τις αερογραμμές και να επιβεβαιώνει έγκαιρα τις νέες ώρες εκτέλεσης των πτήσεων για τις οποίες ενδιαφέρεται». «Ελπίζουμε», είπε, «ότι με τις αλλαγές που έχουν γίνει θα περιοριστεί τουλάχιστον σημαντικά, η άδικη ταλαιπωρία του κοινού, το οποίο θα πρέπει να επαναλάβω, δεν ευθύνεται απολύτως σε τίποτα» και απαντώντας σε σχετική ερώτηση, εκτίμησε πως «από τη σημερινή απεργία αναμένεται να επηρεαστούν περίπου δύο χιλιάδες επιβάτες και στα δύο αεροδρόμια».
naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου