Παρασκευή 30 Μαρτίου 2012

Σίμος Δανιηλίδης: Κανένας κίνδυνος για τα παιδιά στους παιδικούς σταθμούς

Μετά από αίτημα των υπηρεσιών του δήμου Νεάπολης Συκεών πραγματοποιήθηκε έλεγχος 
απο τον Ενιαίο Φορέα Ελέγχου Τροφίμων για μη ασφαλή τρόφιμα στους παιδικούς σταθμούς του δήμου, όπως ξεκαθαρίζεται σε σχετική ανακοίνωση. (Δείτε ΕΔΩ λεπτομέρειες για το θέμα).

Με αφορμή το θόρυβο που προκλήθηκε, ο δήμαρχος, Σίμος Δανιηλίδης, ξεκαθάρισε:


«Στο δήμο μας λειτουργούν συνολικά 28 παιδικοί και βρεφονηπιακοί σταθμοί εξυπηρετώντας εκατοντάδες παιδιά προσχολικής ηλικίας μέσα από ένα δίκτυο υποδομών και υπηρεσιών που οι πάντες έχουν αναγνωρίσει ως πρωτοπόρο…Για τη σίτιση των παιδιών λειτουργούν δυο κεντρικά μαγειρεία, των οποίων η τροφοδοσία γίνεται με την πιστή και απαρέγκλιτη τήρηση των νόμων και των κανόνων υγιεινής και ασφάλειας. Για την ποιότητα των τροφίμων, δε, έχουμε υιοθετήσει τις υψηλότερες και αυστηρότερες ποιοτικά προδιαγραφές ώστε να αποκλείσουμε κάθε ενδεχόμενο σε βάρος των παιδιών... Μόλις, λοιπόν, εντοπίστηκε κάτι ύποπτο στα τρόφιμα, έδωσα εντολή να κρατηθούν τα ύποπτα προϊόντα και να κληθεί άμεσα ο ΕΦΕΤ, κάτι που έγινε με την επείγουσα επιστολή εγγράφου από το ΝΠΔΔ «Δημοτικό Κέντρο Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης Νεάπολης-Συκεών», που έχει την ευθύνη λειτουργίας των υποδομών».
Ο κ. Δανιηλίδης ξεκαθάρισε ότι ο έλεγχος έγινε με πρωτοβουλία του ίδιου και πρόσθεσε: «Ο δήμος μας έχει δώσει εξετάσεις στον τομέα της ασφάλειας και της υγιεινής των τροφίμων και τις πέρασε με άριστα, όπως συμβαίνει συχνά με τους περιοδικούς ή έκτακτους ελέγχους των ελεγκτικών οργάνων της Πολιτείας, με χαρακτηριστικότερο το πόρισμα-ύμνο των ελεγκτών των Υπηρεσιών Ελέγχου Δημόσιας Υγείας και Πρόνοιας. Σε κάθε περίπτωση, διαβεβαιώνουμε τους γονείς αλλά και όλη την τοπική κοινωνία ότι δεν υπάρχει κανείς κίνδυνος ή φόβος για μειωμένης ποιότητας και υγιεινής διατροφή των παιδιών. Είμαστε πάντα σε κατάσταση επιφυλακής και μπορούμε να εγγυηθούμε ότι τέτοιοι κίνδυνοι δεν υπάρχουν». 
thestival

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου