Παρασκευή 30 Μαρτίου 2012

Σύμφωνα με την συντονιστική επιτροπή της ΔΟΕ ,Έτοιμο το Λονδίνο να φιλοξενήσει το καλοκάιρι τους Ολυμπιακούς Αγώνες


Την τελευταία της επίσκεψη στο Λονδίνο πραγματοποίησε το περασμένο διήμερο, στις 28 και 29 Μαρτίου, η συντονιστική επιτροπή της ΔΟΕ, διαπιστώνοντας ότι η βρετανική πρωτεύουσα είναι έτοιμη να φιλοξενήσει το καλοκαίρι τους Ολυμπιακούς και Παραολυμπιακούς Αγώνες.
«Μόλις 119 ημέρες πριν την έναρξη των Αγώνων, το Λονδίνο είναι έτοιμο να υποδεχθεί τον κόσμο», επισήμανε ο πρόεδρος της συντονιστικής επιτροπής, Ντένις Όσβαλντ. «Το Λονδίνο παρουσίασε ένα ισχυρό όραμα στη Σιγκαπούρη πριν από επτά χρόνια και, παρότι απομένουν αρκετές λεπτομέρειες που πρέπει να ρυθμιστούν ως τις 27 Ιουλίου, είναι σε σωστή τροχιά».

Ο Όσβαλντ εξήρε επίσης την προετοιμασία που έχει γίνει σε ό,τι αφορά την εκπαίδευση των εθελοντών, ενώ παράλληλα στάθηκε ιδιαίτερα στην αίσθηση προσμονής που έχει δημιουργηθεί στους κατοίκους του Λονδίνου, αλλά και γενικότερα της Μεγάλης Βρετανίας, ενόψει των Αγώνων.

Την ικανοποίησή του για την άκρως θετική αξιολόγηση της ΔΟΕ εξέφρασε από την πλευρά του ο πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής, Σεμπάστιαν Κόου, που τόνισε ότι το Λονδίνο είναι έτοιμο να εκπληρώσει όλες τις υποσχέσεις που έδωσε κατά τη διεκδίκηση των Αγώνων.

Στο πλαίσιο της παρουσίας της συντονιστικής επιτροπής στο Λονδίνο, ο πρόεδρος της ΔΟΕ, Ζακ Ρογκ, ο πρόεδρος της Διεθνούς Παραολυμπιακής Επιτροπής, Σερ Φιλ Κρέιβεν, ο Ντένις Όσβαλντ και ο εκτελεστικός διευθυντής Ολυμπιακών Αγώνων της ΔΟΕ, Τζίλμπερτ Φέλι, συναντήθηκαν με τον Βρετανό πρωθυπουργό, Ντέιβιντ Κάμερον, ο οποίος επαναβεβαίωσε την πλήρη στήριξη της Κυβέρνησης του στο εγχείρημα των Ολυμπιακών Αγώνων.
 
ΑΠΕ – ΜΠΕ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου