Παρασκευή 30 Μαρτίου 2012

Καρατζαφέρης: «Όταν έφυγα από την κυβέρνηση, Άδωνις και Βορίδης το έριξαν στις προσλήψεις»


Καρατζαφέρης: «Όταν έφυγα από την κυβέρνηση, Άδωνις και Βορίδης το έριξαν στις προσλήψεις»
Για την φημολογούμενη συνεργασία του με το ΠΑΣΟΚ για το φορολογικό νομοσχέδιο, τους κ. Σαμαρά και Βενιζέλο, την αποχώρηση Βορίδη και Γεωργιάδη από το ΛΑΟΣ, και κυρίως για τον λόγο που έφυγε από την συγκυβέρνηση μίλησε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης, στο «Marconi Radio 96,1  

Αρχίζοντας την συνέντευξή του με την φράση «Έχω πάψει να είμαι ο αγαπημένος των καναλιών», ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης, δήλωσε με νόημα: «Θα πω μια πικρή αλήθεια. Πρόεδρος της Δημοκρατίας της χώρας είναι στους τύπους ένας εξαιρετικός πολιτικός, ο κ. Κάρολος Παπούλιας και ουσιαστικός είναι ο κ. Πόλ Τόμσεν και η παρέα του».
 
Ερωτηθείς για τα όσα γράφονται για συνεργασία του ΛΑΟΣ με το ΠΑΣΟΚ στο φορολογικό νομοσχέδιο, δήλωσε σε υψηλούς τόνους: «Διάψευση, ΔΙΑΨΕΥΣΗ με κεφαλαία γράμματα. Πρόκειται για παλιανθρωπίστικη διαδικασία. Επιμένω, αφορολόγητο πάνω από 8.000 100%. Τα κολπάκια του Βενιζέλου τα ξέρω πάρα πολύ καλά και γι' αυτό έμεινα στην Επιτροπή, για να ελέγχω αυτόν και τους δικούς του συνεργάτες».

Στη συνεχεία και απαντώντας σε σχετική ερώτηση για την συγκυβέρνηση που συμμετείχε, δήλωσε: «Πήγα να περισώσω, πήγα να βοηθήσω, είχα καταλάβει ότι το παιχνίδι το κάνει η Μέρκελ, δεν ήξερα όμως ότι τα φοβικά σύνδρομα του Σαμαρά και του Βενιζέλου, είναι σε αυτό το επίπεδο» και συνέχισε χαρακτηρίζοντας «αυτοευνουχισμένους» τον κ. Σαμαρά και τον κ. Βενιζέλο, αιτιολογώντας τον χαρακτηρισμό, λέγοντας, πως συνέβη «...όταν υπέγραψαν προς την κ. Λαγκάρντ του ΔΝΤ την εξής φράση, που σημειώστε είναι μόνο στο αγγλικό κείμενο και όχι στο ελληνικό, για να μην τρομάξει ο λαός, λέει η φράση λοιπόν που υπέγραψαν: "Εμείς οι αρχηγοί που υπογράφουμε την παρούσα συνθήκη δεσμευόμαστε, όσα χρόνια πολιτευόμαστε, δεν θα ασκήσουμε πολιτική ενάντια στο μνημόνιο. 

Επομένως αυτοί ξέρουν τί θα κάνουνε. Έχουν το μνημόνιο και θα βγάλουν και φέιγ βολάν να μοιράσουν το μνημόνιο. Εγώ λοιπόν δεν μπορώ να τους παρακολουθήσω και γι' αυτό έφυγα. Να γυρίσω από εκεί που έφυγα, για τους λόγους που έφυγα; Ας ψάξουν να βρουν άλλους παρτενέρ. Άκουσα ότι είναι διαθέσιμος ο κ. Κουβέλης προχθές και δεν πίστευα στα αυτιά μου. Εμένα να μην με περιμένουν».
   
Ο κ. Καρατζαφέρης δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στους πρώην βουλευτές του κόμματός του, Μάκη Βορίδη και Άδωνι Γεωργιάδη: «Άδωνις και Βορίδης, όταν έφυγα, το έριξαν στον νεοφιλελευθερισμό και αρχίσαν να κάνουν προσλήψεις από το παράθυρο. Όπου Χριστός και Ιούδας, όπου Καίσαρας και Βρούτος, όπου Λεωνίδας και Εφιάλτης», κατέληξε.   

Τέλος, ερωτώμενος για τους υδρογονάνθρακες, είπε: «Αυτός είναι και ο κύριος λόγος που έφυγα, γιατί με το αγγλικό δίκαιο όλος ο ορυκτός πλούτος είναι μεταφερόμενος στα χέρια των δανειστών. Και αυτό είναι το μεγάλο έγκλημα. Αυτό είναι το σχέδιό τους εξάλλου. Και τους το είπα μέσα εκεί και μου λέγαν θα μου βάλουν πιπέρι στην γλώσσα. Δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν τις καταστάσεις, φοβούνται και ο ένας και ο άλλος».


Πηγή: e-volos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου