Παρασκευή 30 Μαρτίου 2012

Α. Σαμαράς: «Να ανακαταλάβουμε τις πόλεις μας από τους λαθρομετανάστες»



ΓΙΑ κατάργηση του τέλους ακινήτων και αντικατάστασή του με ενιαίο, συνολικό φόρο επί της ακίνητης περιουσίας, «πιο δίκαιο, ήπιο και αποτελεσματικό», μετά την κατάρτιση περιουσιολογίου, έκανε λόγο χθες ο Αντώνης Σαμαράς κατά τη συνεδρίαση του Διαγραμματειακού Συντονιστικού Οργάνου της Νέας Δημοκρατίας.

Κατά την εισήγησή του, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας εστίασε επίσης στο πρόβλημα της λαθρομετανάστευσης, υπογραμμίζοντας ότι θα πρέπει «να ανακαταλάβουμε τις πόλεις μας, που έχουν καταληφθεί από παράνομους λαθρομετανάστες». Ο κ. Σαμαράς προανήγγειλε κατάργηση του νόμου Ραγκούση για την ιθαγένεια, μεταφορά των λαθρομεταναστών σε κέντρα υποδοχής «μακριά από τις πόλεις και τις γειτονιές», μέχρι τον επαναπατρισμό τους. «Δεν θα ανεχθούμε η χώρα να γίνει ξέφραγο αμπέλι», είπε κατηγορηματικά. «Πρέπει επίσης να δείξουμε κάτι το αποφασιστικό πριν πάμε στην Ευρώπη και διαπραγματευτούμε μια κοινή πολιτική, όπως αυτή που συνεννοήθηκα με τους συναδέλφους προέδρους των κομμάτων, τον πρωθυπουργό της Ισπανίας και τον πρωθυπουργό της Πορτογαλίας, για το ζήτημα αυτό», τόνισε ο κ. Σαμαράς.

Εστιάζοντας στα μέτρα που θα λάβει η κυβέρνησή του, ο κ. Σαμαράς υπογράμμισε ότι πυρήνας της πολιτικής του είναι η περιστολή της σπατάλης χωρίς οριζόντιες περικοπές ή μέτρα τα οποία μειώνουν μισθούς και συντάξεις και φέρνουν πάντοτε ύφεση και αναζήτηση ισοδύναμων μέτρων. «Το πόσο μεγάλη είναι σπατάλη, το βλέπετε κάθε μέρα στα δελτία ειδήσεων. Και δεν είναι τυχαίο πως έχουν αρχίσει και αποκαλύπτονται απίστευτα κυκλώματα, τα οποία έκλεβαν δισεκατομμύρια μέχρι σήμερα. Και όπου υπάρχουν αόρατες προστατευτικές ασπίδες, να ξέρουν ότι εμείς θα τις τελειώσουμε», υπογράμμισε ο πρόεδρος της ΝΔ. Υπενθύμισε ότι η ΝΔ έχει ήδη προτείνει περικοπές 18,4 δισ. από σπατάλες. Ο κ. Σαμαράς υποστήριξε ότι «δεν υπάρχει ρητή δέσμευση για τη μείωση των συντάξεων. Υπάρχει δέσμευση να δούμε τη μακροχρόνια χρηματοδότηση των ασφαλιστικών μας ταμείων».

Ο κ. Σαμαράς έκλεισε τη σύντομη ομιλία του υπογραμμίζοντας ότι «χρειάζεται ειλικρίνεια, αλήθεια και σοβαρότητα για να βγούμε από την κρίση».



express.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου