Πέμπτη 6 Σεπτεμβρίου 2012

Μακελειό στη Γαλλία.Τέσσερις νεκροί - δύο κοριτσάκια στους επιζώντες



Σκηνές από ταινία - θρίλερ θυμίζει το μακελειό στην Άνω Σαβοΐα με τέσσερις νεκρούς και επιζώντες δύο μικρά κορίτσια.  

Νεκροί είναι τρεις Βρετανοί -ο οδηγός ενός αυτοκινήτου και δύο γυναίκες κι ένας Γάλλος μοτοσικλετιστής, κάτοικος της περιοχής- ο οποίος για κακή του τύχη, βρέθηκε στο λάθος τόπο, τη λάθος στιγμή. 


Η υπόθεση περιπλέκεται μετά τα νέα στοιχεία που έδωσε πριν από λίγο στη δημοσιότητα η γαλλική αστυνομία και, σύμφωνα με τα οποία, ο οδηγός του οχήματος όπου βρέθηκαν τα πτώματα, ήταν Βρετανός ιρακινής καταγωγής.

Σοκαρισμένη η κοινή γνώμη της Γαλλίας και της Βρετανίας δεν μπορεί να πιστέψει την ανείπωτη τραγωδία που εκτυλίχθηκε σε δάσος της Άνω Σαβοΐας στην ανατολική Γαλλία.

Σύμφωνα με τον γαλλικό Τύπο, ένα κορίτσι 4 ετών, υπό καθεστώς ψυχολογικής σύγχυσης, βρέθηκε ζωντανό στο πίσω κάθισμα ενός αυτοκινήτου μάρκας BMW με βρετανικές πινακίδες όπου κρυβόταν κάτω από τις σορούς των δύο γυναικών. Το άλλο κορίτσι, ηλικίας έξι έως επτά ετών, εντοπίστηκε από έναν άλλο μοτοσικλετιστή, μάλλον Βρετανό .
Στην αρχή, ήταν σε κατάσταση σοκ αργότερα, όμως, κατάφερε να μιλήσει στους αστυνομικούς.

Πριν από λίγο, οι γαλλικές αρχές προχώρησαν στην ταυτοποίηση του ιδιοκτήτη του οχήματος όπου βρέθηκαν τα πτώματα. Πρόκειται για τον 50χρονο Βρετανό Σαάντ αλ Χιλί, ιρακινής καταγωγής, γεννημένο στην Βαγδάτη , ο οποίος τα τελευταία χρόνια διέμενε με την οικογένειά του στο Σάρρει.

Σύμφωνα με τις έρευνες της αστυνομίας, τα τρία πτώματα ανήκουν στον πατέρα, τη μητέρα και τη γιαγιά της οικογένειας.
Τρία από τα τέσσερα θύματα δολοφονήθηκαν στο κεφάλι, σύμφωνα με τις αρχές.

Μέχρι στιγμής, δεν έχει γίνει καμία σύλληψη. Όπως επίσης δεν έχει βρεθεί κανένα όπλο. Όμως, περιμετρικά του χώρου όπου βρισκόταν σταθμευμένο το αυτοκίνητο, βρέθηκε μεγάλος αριθμός από κάλυκες, ενώ λίγο μακρύτερα εντοπίστηκε η μοτοσικλέτα του νεκρού Γάλλου.

Η περιοχή γύρω από τη λίμνη Ανεσί είναι προσφιλής προορισμός  ταξιδιωτών ντόπιων, όσο και ξένων, γι΄αυτό και ο γαλλικός Τύπος εικάζει πως πρόκειται τα θύματα ήταν παραθεριστές. 


protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου