Πέμπτη 6 Σεπτεμβρίου 2012

Θεσσαλονίκη: Εν αναμονή της δίκης για την υπόθεση υπεξαίρεσης

Εντός ολίγων ημερών, στις 19 Σεπτεμβρίου, ξεκινά στα δικαστήρια της Θεσσαλονίκης η εκδίκαση της υπόθεσης της υπεξαίρεσης, η οποία έχει τραυματίσει και πλήξει το κύρος του Δήμου Θεσσαλονίκης, καθώς ανάμεσα στους κατηγορουμένους συμπεριλαμβάνονται ο πρώην δήμαρχος και υπάλληλοι που συμμετείχαν στις διαδικασίες του Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης.

Με την απόφαση 1310 της 12ης Ιουλίου 2012, η Οικονομική Επιτροπή, έπειτα από σχετική εισήγηση της Νομικής Υπηρεσίας, αποφάσισε να παρασταθεί ο δήμος ως πολιτικός ενάγων στη δίκη «για τη θετική ζημιά και ηθική βλάβη που υπέστη ο δήμος από τις διαπραχθείσες πράξεις των κατηγορουμένων και τυχόν άλλων συμμετεχόντων».


O δημοτικός σύμβουλος, Χρήστος Μάτης, σε ανακοίνωσή του τονίζει:


«Το Δημοτικό Συμβούλιό μας και οι πολίτες της Θεσσαλονίκης πρέπει να γνωρίζουν τις θέσεις του Δήμου για το πώς έχει διαμορφωθεί το ουσιαστικό και νομικό πλαίσιο της συγκεκριμένης  υπόθεσης και για αυτό σας παρακαλώ να ζητήσετε από τη διοίκηση να μας ενημερώσει στην επόμενη συνεδρίαση πριν από την έναρξη της δίκης και στη συνέχεια να ακολουθήσει συζήτηση επί του θέματος.


Η διαλεύκανση της υπόθεσης της υπεξαίρεσης αποτελεί ζήτημα τιμής για όλους όσοι εμπλεκόμαστε στη διαχείριση των δημοσίων πραγμάτων της πόλης».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου