Πέμπτη 6 Σεπτεμβρίου 2012

'Ελληνες καθηγητές βρίσκουν δουλειά Αλβανία - Βουλγαρία


'Ελληνες καθηγητές βρίσκουν δουλειά Αλβανία - Βουλγαρία

Είστε καθηγητές και δεν βρίσκετε πουθενά δουλειά στην Ελλάδα ή δεν είστε ευχαριστημένοι με το μισθό σας λόγω κρίσης; Μην πτοείστε… Η Αλβανία και  η Βουλγαρία «δουλεύει» για εσάς… Προσλαμβάνουν Έλληνες καθηγητές να διδάξουν σε πανεπιστήμια και  με πολύ καλό μισθό! 

Μάλιστα, οι συγκεκριμένες χώρες δημοσίευσαν στον Τύπο τους και αγγελία: «Ζητούνται Έλληνες καθηγητές για να διδάξουν σε πανεπιστήμια. Πολύ καλές αποδοχές. Μετακινήσεις, στέγη και έξοδα διαμονής, όλα καλυμμένα».



Ο πρύτανης του πανεπιστημίου Ιωαννίνων, κ. Τριαντάφυλλος Αλμπάνης αναφέρεται στην πρώτη προσέγγιση που είχε με εκπροσώπους ιδιωτικών αλβανικών πανεπιστημίων, στα πλαίσια συνεδρίου που αφορούσε σε ερευνητικές συνεργασίας. Οι εκπρόσωποι των αλβανικών πανεπιστημίων θέλησαν να μάθουν αν οι καθηγητές του πανεπιστημίου Ιωαννίνων- κυρίως γιατροί- επιθυμούν να διδάξουν για ορισμένες ώρες της εβδομάδας στα πανεπιστήμια της Αλβανίας.

Στην Αλβανία λειτουργούν επτά ιδιωτικά πανεπιστήμια, τα οποία ακολουθούν ευρωπαϊκό ή αμερικανικό πρόγραμμα σπουδών στο πλαίσιο συνεργασιών με αντίστοιχα ΑΕΙ.

Φυσικά, θα πρέπει να γίνει διευθέτηση του προγράμματος διδασκαλίας στο ελληνικό πανεπιστήμιο. Η νομοθεσία απαιτεί από τους πανεπιστημιακούς να διδάξουν από 6 έως 14 ώρες και να έχουν φυσική παρουσία τουλάχιστον τρεις ημέρες.

Ως εκ τούτου, αυτοί που θα θελήσουν να διδάξουν και στην Αλβανία, μπορούν να βρίσκονται τρεις ημέρες στην Ελλάδα και δυο μέρες εκεί.

Ανάλογες προτάσεις έχουν δεχθεί από βουλγαρικά πανεπιστήμια καθηγητές της Ιατρικής Σχολής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, η οποία έχει έδρα στην Αλεξανδρούπολη.


star.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου