Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2011

Υποσχέσεις ΝΔ για επαναπρόσληψη εφέδρων


Υποσχέσεις ΝΔ για επαναπρόσληψη εφέδρων

Με... μισές υποσχέσεις για επαναπρόσληψη προσπαθεί η ΝΔ να προσεγγίσει όσους υπαλλήλους του Δημοσίου ενταχθούν στο καθεστώς της εργασιακής εφεδρείας, ενώ το ζήτημα διχάζει τα αρμόδια στελέχη της Λεωφόρου Συγγρού.
Σε συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε χθες στο απόγευμα στα κεντρικά κομματικά γραφεία, με εκπροσώπους της ΔΑΚΕ από τους 151 φορείς του Δημοσίου που έχουν προκριθεί για την εφαρμογή της εργασιακής εφεδρείας, ο τομεάρχης Απασχόλησης Νίκος Νικολόπουλος και ο γραμματέας Συνδικαλσιτικού Γιάννης Μανώλης κινήθηκαν σε διαφορετική «γραμμή», προκαλώντας «βραχυκύκλωμα» και στους γαλάζιους συνδικαλιστές.


Ο κ. Νικολόπουλος, αν και τόνισε ότι «όλοι οι ευρισκόμενοι σε εφεδρεία έχουν για τη ΝΔ ενεργή εργασιακή σχέση και δεν θα απολυθούν», έκανε λόγο για «επαναδιαπραγμάτευση» με την τρόικα για τους όρους της εφεδρείας, αφήνοντας ανοικτό το ενδεχόμενο ότι η προσπάθεια του κόμματος μπορεί να μην έχει ουσιαστικό αποτέλεσμα. «Ετσι κι αλλιώς, με την "εφεδρεία" που εφαρμόζεται σήμερα δεν θα υπάρχει καμία απόλυση για έναν χρόνο», ανέφερε στα μέλη της ΔΑΚΕ, επενδύοντας στο ενδεχόμενο να προκηρυχθούν στο μεσοδιάστημα εκλογές και να επικρατήσει η ΝΔ.

Από την πλευρά του, ο Γιάννης Μανώλης κράτησε αποστάσεις από τη θέση περί επαναδιαπραγμάτευσης και ανέφερε ότι «η ΝΔ πρέπει να δώσει τη μάχη για να μη γίνουν απολύσεις και, πολύ περισσότερο, για να μην γίνουν απολύσεις με κομματικά κριτήρια». Κατηγόρησε μάλιστα τον γραμματέα του ΠΑΣΟΚ Μιχάλη Καρχιμάκη ότι «μεθοδεύει» την απόλυση υπαλλήλων που πρόσκεινται στη ΝΔ.

ΤΑ ΝΕΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου