Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2011

Έντονες οι αντιδράσεις των κομμάτων, μετά τις δηλώσεις Βενιζέλου


Photo for this article
Την έντονη αντίδραση των κομμάτων της αντιπολίτευσης προκάλεσε η συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε νωρίτερα ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών, Ευάγγελος Βενιζέλος.

Η "αλαζονεία", η "αναξιοπιστία" και η "απροθυμία να συγκρουστεί με το πελατειακό κράτος", είναι μερικές μόνο από τις κατηγορίες που του προσάπτουν.

Το ΚΚΕ σχολιάζει ως εξής:

"Τα σκληρότερα μέτρα που εξαγγέλλει η κυβέρνηση σημαίνουν εξόντωση των λαϊκών στρωμάτων, όχι για να σωθεί η χώρα όπως λέει, αλλά τα συσσωρευμένα κεφάλαια της πλουτοκρατίας, των πιστωτών, να προστατευθεί η ευρωζώνη και η αυριανή ανταγωνιστικότητα των μονοπωλίων.
Ο δρόμος που γυρνά βίαια το λαό δεκαετίες πίσω είναι μονόδρομος για την κυβέρνηση και τα άλλα κόμματα που υπηρετούν την άρχουσα τάξη και τους ευρωατλαντικούς συμμάχους της.
Για τους εργαζόμενους, τους αυτοαπασχολούμενος της πόλης και της υπαίθρου, μονόδρομος είναι το κοινό μέτωπο αγώνα για την παρεμπόδιση των μέτρων, την άρνηση πληρωμής των χαρατσιών, της αντεπίθεσης για λαϊκή εξουσία και αποδέσμευση από την ΕΕ."

"Ο αλαζονικός και κατά τα άλλα λαλίστατος κ. Βενιζέλος δεν τολμά να ανακοινώσει στο εσωτερικό της χώρας, αυτά που συνομολογεί με την τρόικα και το διεθνές κεφάλαιο στο εξωτερικό, απαξιώνοντας να ενημερώσει έστω τον ελληνικό λαό για τις κυβερνητικές αποφάσεις", αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΣΥΡΙΖΑ.

"Καμία έκπληξη από μια κυβέρνηση που παίρνει συνεχώς νέα μέτρα εις βάρος του ελληνικού λαού, επειδή τα προηγούμενα απέτυχαν στους στόχους που ίδιοι είχαν θέσει, οδηγώντας σταθερά τη χώρα στην οικονομική χρεοκοπία και το λαό στη φτώχεια και την εξαθλίωση. Καμία έκπληξη από μια κυβέρνηση που βρίσκεται απέναντι από τον ελληνικό λαό και αιωρείται ανάμεσα στους πανηγυρισμούς για τις ευρωπαϊκές της επιτυχίες και τους εκβιασμούς της προς τον ελληνικό λαό", συμπληρώνει.

Ο Πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. Γ. Καρατζαφέρης δήλωσε:

"Ο κ. Βενιζέλος έστησε μια συνέντευξη για να εισακουσθεί στην κοινοβουλευτική του ομάδα. Για να τους πείσει δηλαδή, οι βρυχηθμοί να μετατραπούν σε κακαρίσματα. Ίδωμεν".

Σχολιάζοντας τις ανακοινώσεις του κ. Βενιζέλου ο εκπρόσωπος Τύπου των Οικολόγων Πράσινων Γιάννης Τσιρώνης δήλωσε:

"Ο φαύλος κύκλος του κυρίου Βενιζέλου, ανατροφοδοτείται από τα άδικα μέτρα, την δική του αναξιοπιστία, την απροθυμία του να συγκρουστεί με το πελατειακό κράτος και την έλλειψη προτάσεων για μια βιώσιμη οικονομία".

Η Δημοκρατική Αριστερά σχολίασε ως εξής:

"Η κυβέρνηση, μόλις 3 μήνες μετά, ξαναγράφει το Μεσοπρόθεσμο πλαίσιο προσθέτοντας άλλα 7 δις Ευρώ στα επαχθέστατα πρόσθετα μέτρα των 21 δις Ευρώ.
Οι ευθύνες της κυβέρνησης είναι τεράστιες γιατί η υλοποίηση από την Ελλάδα των αποφάσεων της 21 Ιουλίου γίνεται σε λαθεμένη βάση, με δραματικές συνέπειες στην επιβίωση της μεγάλης πλειονότητας της ελληνικής κοινωνίας, χωρίς να διαμορφώνεται και προοπτική ανάκαμψης της χώρας".

mediasoup.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου