Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2011

Σ. Δανιηλίδης: Δεν πρέπει να είμαστε ευχάριστοι αλλά αποτελεσματικοί

Σε τέσσερις άξονες θα επικεντρωθεί κατά τη διάρκεια της προεδρίας του στην ΠΕΔ ο Σίμος Δανιηλίδης, όπως ανέφερε ο ίδιος κατά την πρώτη συνάντηση
του σώματος. Ο κ. Δανιηλίδης ανέφερε ότι προτεραιότητα θα αποτελέσουν η λειτουργία της διοίκησης, η οργάνωση υπηρεσιών, η υλοποίηση νέων πολιτικών για την αυτοδιοίκηση και οι πρωτοβουλίες για την τοπική και κοινωνική ανάπτυξη. Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος της ΠΕΔ ανέφερε ότι η λειτουργία της Ένωσης «πρέπει να λειτουργεί στη βάση σταθερών και αδιαπραγμάτευτων αρχών, όπως είναι η σύγχρονη δημοκρατική
διαδικασία, η συλλογικότητα και η ενότητα στη δράση, η  συναίνεση στην απόφαση και η διαφάνεια στη λειτουργία και τη διαχείριση».
Σχετικά με την οργάνωση των υπηρεσιών ο κ. Δανιηλίδης αυτές θα διαρθρώνονται σε ένα σχήμα που υποστηρίζει τις θεματικές και τις τοπικές επιτροπές της ΠΕΔ, βρίσκεται σε ανοιχτή και συνεχή επικοινωνία με όλους τους δήμους, παρακολουθεί τα εθνικά και ευρωπαϊκά προγράμματα, τις θεσμικές και κάθε άλλη εξέλιξη στην αυτοδιοίκηση, τα αναπτυξιακά, κοινωνικά, προνοιακά, τεχνικά, περιβαλλοντικά, τουριστικά, αγροτικά κ.λπ. θέματα στην περιφέρεια και επεξεργάζεται τα θέματα συζήτησης του Διοικητικού Συμβουλίου.
Στη συνέχεια ο πρόεδρος της ΠΕΔ ανέφερε ότι η Ένωση «πρέπει να είναι ο ενωτικός, συλλογικός εκφραστής των αιτημάτων και των προτάσεων της αυτοδιοίκησης στην περιφέρειά μας προς το ελληνικό κράτος και προς την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Ο ρόλος της ΠΕΔ δεν είναι να ανεβάζει και να κατεβάζει μαύρες σημαίες, να οργανώνει επικοινωνιακού χαρακτήρα ενέργειες που κερδίζουν λίγα λεπτά τηλεοπτικού χρόνου και πρόσκαιρης δημοσιότητας. Δεν πρέπει να είμαστε του «φαίνεσθαι» αλλά του «πράττειν». Δεν πρέπει να είμαστε ευχάριστοι, αλλά χρήσιμοι και αποτελεσματικοί».
Τέλος, ο κ. Δανιηλίδης ανέφερε ότι «η ΠΕΔ οφείλει να διαμορφώσει ένα ρεαλιστικό όραμα, θέτοντας νέους στόχους για την περιοχή μας και την ανάπτυξή της. Να διαμορφώσει ένα ολοκληρωμένο αναπτυξιακό σχέδιο για την Κεντρική Μακεδονία και για κάθε νομό ξεχωριστά».
thestival

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου