Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2011

«Νέες ελπίδες για την επίλυση της κρίσης χρέους»

Εκ νέου ελπίδες γεννούν οι εξελίξεις στη χρηματιστηριακή αγορά, σύμφωνα με τη FXCM.
Στο απογευματινό της σχόλιο, αναφέρει τα εξής:

«Οι αγορές συνεχίζουν την ανοδική τους κίνηση, σημειώνοντας σημαντικά κέρδη, καθώς υπάρχει διάχυτη η αισιοδοξία ότι οι Ευρωπαίοι πολιτικοί θα καταφέρουν να θέσουν το σωστό πλαίσιο, για να αντιμετωπίσουν τη κρίση χρέους.


Σε αυτό περιλαμβάνεται η επέκταση του μηχανισμού σταθερότητας (EFSF), η μόχλευσή του, δηλαδή η δυνατότητα να δανεισθεί επιπλέον κεφάλαια από τις τράπεζες, και η μετατροπή του σε Όχημα

Ειδικού Σκοπού (SPV), με στόχο να λειτουργήσει αποτελεσματικότερα. Ακόμα ζητείται και η αλλαγή του σκοπού του, ώστε να μπορεί να αγοράζει ομόλογα και να διασώζει τράπεζες.

Όλα τα παραπάνω τα αρνήθηκε με κατηγορηματικό τρόπο ανώτατο στέλεχος του γερμανικού κυβερνητικού συνασπισμού, ενώ επίσημες δηλώσεις από την Ε.Ε. δείχνουν ότι δεν υπάρχει σε εξέλιξη κάποια επίσημη συζήτηση για όλα τα παραπάνω θέματα που έχουν δει το φως της δημοσιότητας.

Τα βλέμματα της αγοράς ήταν στραμμένα και στη συνέντευξη Τύπου του κ. Βενιζέλου, όπου τόνισε την αναγκαιότητα των Ευρωπαίων να λάβουν μέτρα και να μην τα αφήνουν όλα στις χώρες που έχουν πρόβλημα και οι οποίες έχουν λάβει πολύ σκληρά μέτρα. Ωστόσο, ο κ. Βενιζέλος αρνήθηκε να δώσει λεπτομέρειες για την ανταλλαγή ομολόγων.

Το κλίμα αισιοδοξίας που έχει διαμορφωθεί χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή, καθώς το ευρύτερο περιβάλλον παραμένει εξαιρετικά αρνητικό και οι αγορές είναι ευμετάβλητες στις όποιες ειδήσεις αφορούν στην ευρωπαϊκή κρίση και γενικότερα τη προβληματική περιφέρεια.


Αυτό που θα πρέπει να τονίσουμε είναι ότι οι αγορές έχουν σχηματίσει μια μεσοπρόθεσμη πλάγια τάση μεγάλου εύρους και αυτό δίνει τη δυνατότητα της διαμόρφωσης συναισθήματος. Δηλαδή, όταν εμφανίζεται μια σημαντική εξέλιξη, υπάρχει μια δυνατή άνοδος 2-3 ημερών που αλλάζει το συναίσθημα, και από την άλλη, όταν τα πράγματα είναι δύσκολα, 2-3 ημέρες δυνατής πτώσης θέτουν τους πάντες σε επαγρύπνηση.


Ακόμα ένα ενδιαφέρον στοιχείο είναι ότι τους έξι από τους οκτώ μήνες του 2011 τη τελευταία εβδομάδα παρατηρούμε ένα ανοδικό ράλι και στη συνέχεια η πρώτη εβδομάδα του επόμενου μήνα φέρνει πτώση. Χαρακτηριστικό το παράδειγμα του Αυγούστου, οπότε το ράλι της τελευταίας εβδομάδας έφερε πτώση 8% στις αρχές του Σεπτέμβρη.


Ο δείκτης καταναλωτικού κλίματος στη Γερμανία σημείωσε άνοδο στις 5.2 μονάδες έναντι εκτιμήσεων για 5.0 μονάδες, ενώ ο δείκτης πωλήσεων CBI στην Αγγλία κατέγραψε πτώση στις -15 μονάδες, όσο ανέμεναν και οι αναλυτές.


Η ισοτιμία EUR/USD διαπραγματεύεται γύρω από το 1,3500, με τη Goldman Sachs να θέτει στόχο το 1,4000 τους επόμενους τρεις μήνες. Ανοδικά στα 0,9900 διαπραγματεύεται η ισοτιμία AUD/USD, ενώ η ισοτιμία GBP/USD κινείται στη περιοχή του 1,5550.


Οι δείκτες στην Αμερική αναμένεται να ξεκινήσουν με σημαντικά κέρδη, ενώ ο DAX έχει περάσει και πάλι πάνω από τις 5500 μονάδες. Κέρδη για το χρυσό στα $1671 και για το ασήμι στα $33,25 με κέρδη 27% σε σχεδόν 27 ώρες. Μικρότερα κέρδη για το πετρέλαιο στα $82,40.


Για τη συνέχεια αναμένουμε την καταναλωτική εμπιστοσύνη στην Αμερική και τις τιμές των κατοικιών σε 20 μεγάλες αμερικανικές πολιτείες»

zougla.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου