Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2011

Το μεσημέρι η χώρα θα έχει νεο πρωθυπουργό



 Τηλεφωνική ή κατ' ιδίαν συνάντηση Παπανδρέου - Σαμαρά - 19 Φεβρουαρίου η πιο πιθανή ημερομηνία για εκλογές - Επιμένουν οι πληροφορίες για Λουκά Παπαδήμο - Από νωρίς το πρωί στο γραφείο του στην Βουλή ο κ.Παπανδρέου


Λίγες ώρες απομένουν για να μάθουν οι έλληνες το όνομα του πρωθυπουργού ο οποίος θα οδηγήσει τη χώρα σε ιστορικές αποφάσεις αλλά και σε εκλογές.

Γ. Παπανδρέου και Αντώνης Σαμαράς θα συναντηθούν ή θα μιλήσουν τηλεφωνικά και εκεί θα "κλειδώσει" το όνομα του νέου πρωθυπουργού το οποίο και αμέσως μετά θα ανακοινωθεί.

Εκτός από το όνομα του πρωθυπουργού, τον οποίο όλες οι πληροφορίες θέλουν να είναι ο Λουκάς Παπαδήμος, θα ανακοινωθούν και τα στελέχη της νέας κυβέρνησης, η οποία θα προχωρήσει με βάση τις αποφάσεις της 26ης Οκτωβρίου.

'Αλλες πληροφορίες και από τα δύο μεγάλα κόμματα αναφέρουν ότι έχουν συμφωνηθεί και τα ονόμα των δύο αντιπροέδρων της νέας κυβέρνησης, δηλαδή του Ευάγγελου Βενιζέλου και του Σταύρου Δήμα.

Επίσης, ευσεβής πόθος της πλευράς της ΝΔ φαίνεται να είναι να μην υπάρξει εμπλοκή στελεχών του κόμματος στην σύνθεση της νέας κυβέρνησης.

ΠΟΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ ΘΑ ΑΛΛΑΞΟΥΝ ΧΕΡΙΑ


Τα υπουργεία που θέλει η Ν.Δ. να αλλάξουν χέρια είναι τα Εσωτερικών, Άμυνας(διαβάστε εδώ το ρεπορρτάζ του onalert), Προστασίας του Πολίτη, το Δικαιοσύνης και η θέση του Κυβερνητικού Εκπροσώπου.

Έτσι μιλάμε για αλλαγές στα πρόσωπα των κυρίων Καστανίδη, Μπεγλίτη, Παπουτσή, κάποιοι εδώ προσθέτουν και τον κύριο Παπαϊωάνου ενώ η Νέα Δημοκρατία ζητά την επανενεργοποίηση του κυβερνητικού εκπροσώπου όπου τη θέση πιθανότατα θα ζητήσει να έχει κάποιος άλλος πλην του κ. Μόσιαλου.

Τίποτε ωστόσο δεν είναι βέβαιο. Μόνο δεδομένο είναι πως ο Αντώνης Σαμαράς και η Ν.Δ. σε αυτές της θέσεις προτιμά τεχνοκράτες και όχι στελέχη της Ν.Δ. για να μην συνδεθούν άμεσα με την υπογραφή της νέας δανειακής σύμβασης και τα νέα μέτρα που πρέπει να ληφθούν άμεσα και υποστούν έτσι την ανάλογη φθορά.



newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου