Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2011

Η επόμενη μέρα για τον Γιώργο Παπανδρέου


Η επόμενη μέρα για τον Γιώργο Παπανδρέου
Νέα δεδομένα και νέες ισορροπίες έχουν διαμορφωθεί στο ΠΑΣΟΚ με φόντο τις πολιτικές εξελίξεις.
Ο Γιώργος Παπανδρέου μπορεί να παραιτείται από πρωθυπουργός αλλά δεν έχει εκδηλώσει καμία πρόθεση να εγκαταλείψει τη θέση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ αλλά και του επικεφαλής της ΚΟ του κόμματος.
Τυπικά, σύμφωνα με το καταστατικό (άρθρο 41), πρέπει να γίνουν εκλογές για την ανάδειξη ηγεσίας. Στις 12 Νοεμβρίου συμπληρώνονται τέσσερα χρόνια από την εκλογή του κ. Παπανδρέου στην προεδρία του κόμματος, έχοντας βγει νικητής στην εσωκομματική κόντρα με τον Ευάγγελο Βενιζέλο.
Έκτοτε, έχει μπει… πολύ νερό στο αυλάκι και σύμφωνα με κάποια σενάρια, ο τέως ανταγωνιστής έγινε ο μελλοντικός διάδοχος.
Το θέμα ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ δε θα υπήρχε όσο ο Γιώργος Παπανδρέου παρέμενε στην πρωθυπουργία καθώς προβλέπεται ότι η θητεία παρατείνεται εφόσον ο πρόεδρος του κόμματος είναι και πρωθυπουργός. Ωστόσο, δεδομένης της επικείμενης παραίτησης του από την πρωθυπουργία, τίποτα δε μπορεί να αποκλειστεί...
Οι εκτιμήσεις από την Ιπποκράτους είναι ότι επί του παρόντος κανείς δε θα θέσει ζήτημα επανεκλογής ηγεσίας. Εξάλλου, η ΚΟ του ΠΑΣΟΚ συνεχίζει να ελέγχεται από «Παπανδρεϊκούς».
Βασικό ερώτημα, ωστόσο, αποτελεί το τι θα γίνει με τα κορυφαία στελέχη του κινήματος, με τα φώτα να στρέφονται στην ομάδα των τριών (Ραγκούσης, Διαμαντοπούλου, Λοβέρδος), με τον υπουργό Υγείας να έχει επιδείξει μεγάλη κινητικότητα τελευταία…

star.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου