Τρίτη 3 Απριλίου 2012

Τροπολογίες τέλος διαμηνύουν πρωθυπουργός και Βενιζέλος



Αυστηρό μήνυμα προς τους υπουργούς να μην εντάσσουν άσχετες τροπολογίες στα επαπομείναντα νομοσχέδια απηύθυνε τόσο ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος, όσο και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, μετά το όργιο ρουσφετολογικών διατάξεων που είδαν το φως της δημοσιότητας.

Κατόπιν εντολής του πρωθυπουργού, ο υπουργός Επικρατείας Γ.Σταυρόπουλος είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον υπουργό Μεταφορών Μ.Βορίδη προκειμένου να αποσυρθεί η τροπολογία για τους ιδιοκτήτες βυτιοφόρων. Το ίδιο ζήτησε και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, μέσω απεσταλμένου του -του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του Κινήματος Χρ.Πρωτόπαπα. Τελικά, η τροπολογία αποσύρθηκε.

Ο Λουκάς Παπαδήμος, που φέρεται εξοργισμένος από τη ρουσφετολογική πρακτική, η οποία έχει πάρει διαστάσεις τις τελευταίες ημέρες, έδωσε εντολή στους υπουργούς Ανάπτυξης Αννα Διαμαντοπούλου, Εργασίας Γ.Κουτρουμάνη, Εσωτερικών Τ.Γιαννίτση και Μεταφορών Μ.Βορίδη να μην αποδέχονται πλέον άσχετες τροπολογίες στα νομοσχέδια που έχουν προωθήσει στη Βουλή και τελούν υπό συζήτηση.

Στο ίδιο κλίμα, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευ.Βενιζέλος στη διάρκεια σύσκεψης με κυβερνητικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ που μετέχουν στην κυβέρνηση Παπαδήμου ζήτησε στο εξής να προωθούνται στη Βουλή νομοθετήματα τα οποία πρέπει αυστηρά να πληρούν τρεις προϋποθέσεις:

Να είναι αναγκαία και να προκύπτουν από τις υποχρεώσεις που έχει αναλάβει η χώρα για την εφαρμογή της νέας δανειακής σύμβασης.
Να διαθέτουν απαραιτήτως την έγκριση του Υπουργικού Συμβουλίου και του Πρωθυπουργού.
Να επιλύουν επείγοντα θέματα κυβερνητικής πολιτικής, για τα οποία δεν μπορεί να υπάρξει καθυστέρηση.



tanea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου