Τρίτη 3 Απριλίου 2012

Βενιζέλος προς Φούχτελ: «Να μην υπάρχουν παρεξηγήσεις με την Γερμανία»



Βενιζέλος προς Φούχτελ: «Να μην υπάρχουν παρεξηγήσεις με την Γερμανία»
Τον Γερμανό υφυπουργό του Ομοσπονδιακού υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και εντεταλμένο για την Ελληνογερμανική Συνέλευση, Χανς Γιοακίμ Φούχτελ συνάντησε στην Ιπποκράτους ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος τονίζοντας ότι θα πρέπει να υπάρχει θετικό και φιλικό κλίμα ανάμεσα σε Ελλάδα και Γερμανία.

«Θέλουμε να ενισχυθεί η σχέση των δύο χωρών σε όλα τα επίπεδα. Θέλουμε να μην υπάρχουν παρεξηγήσεις, να γίνει αντιληπτό ότι η σχέση αυτή είναι ισότιμη και αμοιβαία επωφελής», δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, λέγοντας ότι «πρέπει το κλίμα να είναι ένα κλίμα θετικό, φιλικό, γιατί η σχέση μας δεν είναι μια σχέση χρηματοοικονομική και εμπορική, αλλά μια σχέση πολιτική και ιστορική».

 Ο κ. Βενιζέλος αφού επεσήμανε ότι η Γερμανία είναι ο μεγαλύτερος εμπορικός εταίρος της Ελλάδος και πως το ισοζύγιο είναι πλεονασματικό υπέρ της Γερμανίας εδώ και πάρα πολλά χρόνια, σημείωσε ότι «η παρουσία των γερμανικών επιχειρήσεων στην Ελλάδα είναι πάρα πολύ έντονη». «Θέλουμε να είναι παρόντα τα ελληνικά προϊόντα στις γερμανικές αγορές και έτσι θέλουμε να ενισχύσουμε όλες αυτές τις πρωτοβουλίες» είπε.

Ο κ. Βενιζέλος επικρότησε την πρωτοβουλία του κ. Φούχτελ που όπως είπε έχει και την «ενθάρρυνση της Καγκελαρίου» και η οποία προβλέπει τη βοήθεια σε επίπεδο τεχνογνωσίας, χωρίς οικονομική επιβάρυνση του κράτους, μεταξύ ενός δικτύου δήμου και κοινοτήτων της Γερμανίας με ένα αντίστοιχο δίκτυο της χώρας μας, αναφορικά με ζητήματα δομικών μεταρρυθμίσεων. 
newpost

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου