Τρίτη 3 Απριλίου 2012

ΧΩΡΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΤΖΕΝΤΑ Η ΣΥΓΓΡΟΥ Το δίλημμα Σαμαρά «αυτοδυναμία ή ακυβερνησία», η ΝΔ το έκανε… πυροτέχνημα



Το δίλημμα Σαμαρά «αυτοδυναμία ή ακυβερνησία», η ΝΔ το έκανε… πυροτέχνημα
Ολημερίς το κτίζουνε, το βράδυ το γκρεμίζουν
Πέντε εβδομάδες πριν από τις εκλογές, τα κόμματα που διεκδικούν την εξουσία, λογικά έχουν προγραμματίσει τις κινήσεις τους προκειμένου να επιβάλλουν την προεκλογική ατζέντα.

Χθες η ΝΔ δεν είχε προγραμματίσει τίποτα και η λογική οδηγούσε στην εκτίμηση ότι θα κινούνταν στο πλαίσιο που έθεσε το δίλημμα Σαμαρά «αυτοδυναμία ή ακυβερνησία» με τη συνέντευξη στην «Καθημερινή». Σκεφτόταν κανείς ότι θα έβγαιναν πέντε- έξι στελέχη σε ραδιόφωνα και τηλεοράσεις και θα το κρατούσαν ζωντανό, πάνω στο τραπέζι.


Άσχετα αν πρόκειται για στρατηγική κίνηση ή τακτικό ελιγμό, το δίλλημα που έθεσε ο Αντώνης Σαμαράς, ήταν εκβιαστικό όπως τα περισσότερα διλήμματα των εκλογών, είχε στόχο και ακροατήριο, άσχετα αν διατυπώθηκε με την προσθήκη της «βιώσιμης κυβέρνησης».

Όχι φυσικά τους πολίτες που έχουν αποφασίσει να ψηφίσουν Αριστερά, αλλά κάποιους άλλους. Αυτούς που δηλώνουν αναποφάσιστοι ή ταλαντεύονται μεταξύ της ΝΔ και των άλλων κομμάτων της αποκαλούμενης κεντροδεξιάς πολυκατοικίας.

Η ΝΔ έδειξε ότι δεν έχει αντανακλαστικά. Δεν επιχείρησε καν να κρατήσει το δίλημμα που έθεσε ο Α. Σαμαράς ζωντανό. Ούτε προσπάθησε να επιβάλλει πολιτική ατζέντα. Αποτέλεσμα, το πολιτικό θέμα της ημέρας να προκύψει από την απόσυρση της τροπολογίας Βορίδη για τα βυτιοφόρα- αναδίπλωση στην οποία εξανάγκασε τον υπουργό της ΝΔ το ΠΑΣΟΚ.

Δύο τινά μπορεί να συμβαίνουν: Το δίλλημα να θεωρήθηκε λανθασμένο το πρώτο και το δεύτερο, οι επιτελείς της Συγγρού να κοιμήθηκαν άλλη μια μέρα και το διακύβευμα  έγινε… πυροτέχνημα.   
newpost


Αντώνης Σκυλλάκος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου