Τρίτη 3 Απριλίου 2012

Μακελειό σε κολέγιο στις ΗΠΑ


Ειδικές δυνάμεις της αστυνομίας στον τόπο του μακελειού. Νοσοκόμοι κάλυψαν τις σορούς των θυμάτων με λευκά σεντόνια
Μαρτυρίες - σοκ από αυτόπτες που επέζησαν της επίθεσης. Ως ύποπτος συνελήφθη ένας 40χρονος άνδρας κορεατικής καταγωγής. Σύμφωνα με τις αναφορές ήταν γυμνασμένος και φορούσε ρούχα παραλλαγής
Μακελειό με τουλάχιστον 5 νεκρούς και αρκετούς τραυματίες σημειώθηκε αργά χθες το βράδυ σε θρησκευτικό πανεπιστήμιο στο Οκλαντ της Καλιφόρνια, όταν ένας άγνωστος άνδρας εισέβαλε στο κτίριο του κολεγίου και άρχισε να πυροβολεί. Ως ύποπτος για το περιστατικό στο κορεατικό θρησκευτικό πανεπιστήμιο Οίκος, που προσφέρει σπουδές στη θεολογία, τη μουσική, τη νοσηλευτική και την ασιατική ιατρική, συνελήφθη ένας 40χρονος άνδρας κορεατικής καταγωγής.

Τα αμερικανικά τηλεοπτικά δίκτυα μετέδιδαν εικόνες ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων να καταφτάνουν στον χώρο γύρω από το πανεπιστήμιο και να αποκλείουν την περιοχή, την ώρα που τραυματίες μεταφέρονταν με ασθενοφόρα εκτός του κτιρίου και οι φοιτητές έμπαιναν σε οχήματα των ειδικών δυνάμεων της αστυνομίας για να προστατευθούν.
Σύμφωνα με τις αναφορές που έχει η Αστυνομία, ο ύποπτος ήταν κορεατικής καταγωγής, γυμνασμένος και φορούσε ρούχα παραλλαγής. Οπως ανέφερε η εκπρόσωπος της Αστυνομίας του Οκλαντ, Τζοάν Ουότσον: «Ο ένοπλος εισήλθε στο κολέγιο στις 10:30 τοπική ώρα και έριξε αρκετές βολές. Αυτή τη στιγμή εξετάζουμε για να διαπιστώσουμε εάν μπορούν να αναγνωρίσουν ή εάν γνώριζαν τον δράστη».
Τα διεθνή μέσα ενημέρωσης μεταδίδουν επίσης τη μαρτυρία του Μπράιαν Σνόου, που βρισκόταν στο σημείο και ο οποίος είδε μια κοπέλα που βρισκόταν μέσα στο κτίριο του πανεπιστημίου να βγαίνει από το κτίριο και πριν την παραλάβει το ασθενοφόρο να κάνει λόγο για κάποιον που στεκόταν δίπλα της και ο ένοπλος τον πυροβόλησε στο στήθος σκοτώνοντάς τον ακαριαία. Μια άλλη μάρτυρας ανέφερε ότι είδε μια τραυματισμένη γυναίκα να βγαίνει από το κτίριο του πανεπιστημίου, η οποία της είπε ότι ο δράστης ήταν στην τάξη της και ότι πυροβόλησε κάποιον άλλο μαθητή της εξ επαφής πριν ξεκινήσει να ρίχνει προς κάθε κατεύθυνση.
Η βρετανική εφημερίδα Γκάρντιαν στην ηλεκτρονική της έκδοση αναφέρει (επικαλούμενη την τοπική εφημερίδα Οκλαντ Τρίμπιουν) ότι ο Γιονγκ Κιμ, ένας εκ των ιδρυτών του πανεπιστημίου που ήταν στο γραφείο του την ώρα του μακελειού και άκουσε περίπου 30 πυροβολισμούς, δήλωσε πως ο δράστης ήταν πρώην φοιτητής του Οίκου και ότι σπούδαζε νοσηλευτική.
ΧΡΗΣΤΟΣ ΣΤΑΣΙΝΟΠΟΥΛΟΣ
ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου