Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2011

Χρυσοχοΐδης: "Η πολιτική και κοινωνική ειρήνη κινδυνεύουν"

Χρυσοχοΐδης: "Η πολιτική και κοινωνική ειρήνη κινδυνεύουν"
Σε συνέντευξή του στη γερμανική εφημερίδα, Zeit, ο υπουργός Ανάπτυξης, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης παραδέχθηκε ότι η πολιτική και κοινωνική ειρήνη κινδυνεύουν.

Όπως διαπίστωσε, η «κλειστή στρόφιγγα της τραπεζικής χρηματοδότησης, έχει φέρει τις ελληνικές επιχειρήσεις αντιμέτωπες με αργό θάνατο».

Παρόλα αυτά ο υπουργός υπεραμύνθηκε των πολιτικών της κυβέρνησης καθώς όπως είπε «εάν είχαμε "κόψει" ακόμη πιο βαθιά, η ζήτηση στην αγορά θα ήταν ακόμη χαμηλότερη από ό,τι σήμερα».


Επιπλέον κατηγόρησε τα κόμματα της Αντιπολίτευσης ότι δε βοηθούν την κυβέρνηση στη μάχη για τις μεταρρυθμίσεις, καθώς «η αξιωματική αντιπολίτευση ισχυρίζεται ότι θα επαναδιαπραγματευτεί τους όρους του Μνημονίου και τα κόμματα της Αριστεράς θέλουν έξοδο από την ΕΕ».

Μετά τη συνέντευξη αυτή, το υπουργείο εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία κάνει λόγο για «λανθασμένη απόδοση και παρερμηνεία όσων ειπώθηκαν κατά τη διάρκεια της συνέντευξης».
Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση: «Για το λόγο αυτό έχει ήδη γίνει διάψευση ως προς το περιεχόμενο των σχετικών δηλώσεων στην εφημερίδα DIE ZEIT και έχει ζητηθεί να γίνει σχετική διόρθωση. Η ακριβής διατύπωση του Υπουργού Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας & Ναυτιλίας, κ. Χρυσοχοϊδη, η οποία είναι διαθέσιμη σε μαγνητοφωνημένο αρχείο, είναι η εξής: «Εξαιτίας αυτής της κατάστασης, εξαιτίας της έλλειψης αποφάσεων (σσ. σε ευρωπαϊκό επίπεδο) και της έλλειψης ρευστότητας που αυτή δημιουργεί, οι τράπεζες είναι «κλειστές». Και κατά συνέπεια οι ελληνικές επιχειρήσεις αντιμετωπίζουν έναν αργό θάνατο».



zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου