Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2011

Με ένα χάπι θα ξεχνάτε όλα τα άσχημα!

Με ένα χάπι θα ξεχνάτε όλα τα άσχημα!
Πόσες φορές είτε μετά από έναν επώδυνο χωρισμό, είτε μετά από μία άλλη τραυματική εμπειρία έχετε ευχηθεί να μπορούσατε έτσι απλά να τα ξεχάσετε όλα σαν να μην έγιναν ποτέ;;; Να πάψετε να πονάτε…;

Τώρα Βρετανοί επιστήμονες είναι αποφασισμένοι να το κάνουν για εσάς!!! Με ένα χάπι θα ξεχνάτε όλα τα άσχημα.


Συγκεκριμένα, σύμφωνα με ερευνητές του Πανεπιστημίου Λέστερ, το κλειδί για την αντιμετώπιση των τραυματικών εμπειριών είναι η πρωτεΐνη λιπολκαλίνη-2, η οποία, διαπίστωσαν, ότι όταν απουσίαζε από γενετικά τροποποιημένα ποντίκια, τα πειραματόζωα αντιμετώπιζαν σοβαρά προβλήματα στρες.

Η έλλειψη της εν λόγω πρωτεΐνης μειώνει με τη σειρά της τις διασυνδέσεις των εγκεφαλικών κυττάρων που έχουν σχήμα μανιταριού και παίζουν ρόλο-κλειδί στη διαδικασία της μάθησης και της αποτύπωσης αναμνήσεων στον εγκέφαλο, αναφέρουν οι επιστήμονες στην επιθεώρηση "Proceedings of the National Academy of Sciences".

"Οι μανιταρόσχημες διασυνδέσεις των εγκεφαλικών κυττάρων μάς βοηθούν να θυμόμαστε πράγματα που είχαμε μάθει κάποτε, αλλά αυτό δεν είναι πάντα θετικό", δήλωσε ο επικεφαλής ερευνητής δρ Ρόμπερτ Πόλακ.

"Εχουμε εντοπίσει μια πρωτεΐνη που παράγει ο εγκέφαλος, όταν αντιμετωπίζει στρες, έτσι ώστε να μειώνει τον αριθμό των μανιταρόσχημων διασυνδέσεων και να περιορίσει το μελλοντικό άγχος που σχετίζεται με τραυματικά γεγονότα", δήλωσε ο Πόλακ, ο οποίος θέλει να ερευνήσει εάν αυξημένα επίπεδα της λιποκαλίνης-2 μπορούν να απαλύνουν τις επώδυνες αναμνήσεις.

Εάν κάτι τέτοιο επιβεβαιωθεί, ένα φάρμακο, που θα περιέχει τη θαυματουργή αυτή πρωτεΐνη, μπορεί να κυκλοφορεί στην αγορά μέσα σε 10 χρόνια.



star.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου