Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2011

«Eχουμε φτάσει στα όρια», παραδέχεται ο πρωθυπουργός


ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ακόμη και στους κόλπους της κυβέρνησης συναντά η νέα απαίτηση της τρόικας για μείωση της συλλογικής σύμβασης εργασίας. Ο ίδιος ο πρωθυπουργός, στη διάρκεια συνάντησης που είχε με βουλευτές του κόμματός του, αντέδρασε λέγοντας ότι «δεν είμαστε, ούτε θα γίνουμε Ινδία…».
Ωστόσο ο υπουργός Επικρατείας H. Μόσιαλος σε γραπτή δήλωσή του αναφέρει ότι η κυβέρνηση ενθαρρύνει τον διάλογο μεταξύ των κοινωνικών εταίρων.


Πέραν αυτού όμως και ο υπουργός Δικαιοσύνης Χάρης Καστανίδης σε χθεσινή συνέντευξή του στο «Βήμα FM» ανέφερε ότι «οι απαιτήσεις της τρόικας οδηγούν το βιοτικό επίπεδο του ελληνικού λαού σε μη αποδεκτά επίπεδα. Εάν είναι να εξαθλιώσουμε τους Eλληνες μπορούμε να το κάνουμε και μόνοι μας, δεν χρειάζεται η συμβολή της τρόικας…».
Επίσης η πρώην υπουργός Απασχόλησης Λούκα Κατσέλη σε συνέντευξή της στον ραδιοφωνικό σταθμό «Real FM» αναρωτήθηκε σε ποιο θεσμικό επίπεδο στην Ευρώπη έχει συζητηθεί κάτι τέτοιο, καθώς μάλιστα δεν περιλαμβάνεται στο μεσοπρόθεσμο σχέδιο. Επίσης ανέφερε ότι εάν αυτή η απαίτηση υιοθετηθεί από την κυβέρνηση, η ίδια δεν θα μπορέσει να την ψηφίσει.

«Παράνομες οι καταλήψεις»

Προβληματισμός επικρατεί στην κυβέρνηση για τις καταλήψεις υπουργείων, ενώ ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θ. Πάγκαλος με δηλώσεις του επετέθη κατά όσων κάνουν καταλήψεις λέγοντας: «Σε ποια άλλη χώρα της Ευρώπης κάποιοι καταλαμβάνουν τον χώρο της δουλειάς και δεν επιτρέπουν σε όσους θέλουν να εργαστούν να το πράξουν. Αυτό είναι παράνομο».
Ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου σε συναντήσεις που είχε χθες με βουλευτές του κόμματός του από τις Περιφέρειες Δ. Μακεδονίας και Αν. Μακεδονίας και Θράκης έκανε λόγο για τη «γενναία στάση» που τηρούν οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που «δεν στηρίζουν απλά την κυβέρνηση, αλλά τη χώρα».
Επίσης ανέφερε ότι εάν ψηφιστεί και αρχίσει να υλοποιείται η απόφαση της 21ης Ιουλίου, αυτή θα είναι η πορεία της χώρας μέχρι να σταθεροποιηθεί η κατάσταση.
Ακόμη, αναφερόμενος σε δημοσιεύματα του ξένου Τύπου περί παραίτησής του, είπε ότι «δεν έχουν καμιά σχέση με την πραγματικότητα…».
Στην παρατήρηση του βουλευτή Κοζάνης Γιάννη Βλαντή ότι «δεν αντέχουμε άλλο, υπάρχει μεγάλη πίεση από τους πολίτες», ο κ. Παπανδρέου απάντησε πως «ό,τι κάνουμε γίνεται γιατί προέχει η σωτηρία της χώρας. Βλέπω ότι έχουμε φθάσει στα όρια, αλλά δεν γίνεται διαφορετικά».
Οι βουλευτές από την πλευρά τους άσκησαν κριτική σε υπουργούς, ζήτησαν περισσότερη δουλειά από αυτούς και τους καταλόγισαν ευθύνη σε περίπτωση που οι εργαζόμενοι στον τομέα ευθύνης τους δεν είναι αποδοτικοί, «αυτή είναι η δουλειά τους, να βάλουν τους υπαλλήλους να δουλέψουν και όχι να τους βρίζουν».

express.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου