Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2011

Κυβερνητικά σχέδια για δημοψήφισμα ανακοινώνει ο υπουργός Εσωτερικών



Σύμφωνα με δήλωση του υπουργού Εσωτερθικών Χ. Καστανίδη πριν λίγο στη Βουλή «η κυβέρνηση σχεδιάζει τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος σε σχέση με τη δημοσιονομική κρίση της χώρας...».
Η δήλωση του υπουργού Εσωτερικών έγινε στα πλαίσια της συζήτησης του νομοσχεδίου για τα "δημοψηφίσματα" και σύμφωνα με αυτή «το ερώτημα που θα διατυπωθεί θα είναι ερώτημα που αφορά τα θεμελιώδη συμφέροντα του ελληνικού λαού εν όψει της συγκεκριμένης οικονομικής και δημοσιονομικής κρίσης».


Ο Χ. Καστανίδης δεν αναφέρθηκε σε λεπτομέρειες αλλά επεσήμανε ότι «ο ελληνικός λαός, σε αυτήν την κρίσιμη στιγμή, οφείλει να πάρει θέση επί του δημοσιονομικού προβλήματος, μαζί με όλα τα πολιτικά κόμματα και όλους τους οργανωμένους φορείς της κοινωνίας των πολιτών».
Δεν διευκρίνησε ωστόσο πότε θα διεξαχθεί  το δημοψήφισμα, αλλά ούτε και το ερώτημα στο οποίο θα κληθεί να απαντήσει ο ελληνικός λαός μέσω του δημοψηφίσματος. Ανέφερε δε ότι την σύνταξη του ερωτήματος θα κάνει ή το υπουργικό συμβούλιο ή τα 2/5 των Βουλευτών.
Σε απάντηση ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας απευθύνθηκε στον υπουργό Εσωτερικών και τον ρώτησε αν στην περίπτωση που ο λαός απορρίψει το ερώτημα που θα διατυπωθεί, θα παραιτηθεί η κυβέρνηση.
enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου