Πέμπτη 2 Ιουνίου 2011


Αγρίεψαν τα πράγματα....

Το γράμμα....


Μειώνονται από 1ης Ιουλίου οι μισθοί στον ιδιωτικό τομέα




Με το κόλπο της αυξημένης παρακράτησης. Σύμφωνα με όσα διαρρέουν, "κλείδωσε" η μείωση του αφορολόγητου ορίου, στις 8.000 ευρώ, από 12.000 που ήταν για τη χρήση 2010 (οικονομικό έτος 2011).
Αυτό σημαίνει, ότι αλλάζει η κλίμακα παρακράτησης φόρου και θα πληρώνουν φόρο και μισθοί κάτω των 857 ευρώ (αφορολόγητο 12.000 / 14 μισθ.περίοδοι), δηλαδή μισθοί που ξεκινούν από 517 ευρώ.
Η μίωση του αφορολόγητου στις 8.000 ευρώ θα ..
 συμπαρασύρει πιθανότατα τα επόμενα κλιμάκια (έτσι έγινε τις περισσότερες φορές που άλλαξαν κλιμάκια).

Καθαρογράφτηκε η απόφαση για τον Παναγιώτη Ψωμιάδη

Δύο σχεδόν μήνες μετά το δικαστήριο (7-4-2011)...
Αύριο το πρωί η καταδικαστική απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Θεσσαλονίκης για τον Παναγιώτη Ψωμιάδη αποστέλλεται στον..
 Γενικό Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας-Θράκης, Θύμιο Σώκο, με σκοπό να θέσει σε αργία τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας.

Η απόφαση του Εφετείου καθαρογράφτηκε και δημοσιεύθηκε και απομένει από τον κ. Σώκο να κινήσει τις υπόλοιπες διαδικασίες.
Από τη μεριά του ο Παναγιώτης Ψωμιάδης είναι βέβαιο ότι θα προσφύγει στον Άρειο Πάγο έτσι ώστε να μπορέσει να ξαναδικαστεί από το Εφετείο για να μην χαρακτηριστεί η απόφαση αμετάκλητη.
(πληροφορίες από spnews.gr)

http://taxalia.blogspot.com/2011/06/blog-post_8666.html

Αντωνίου και Κωνσταντινόπουλος οι συντάκτες της επιστολής ...

Η Τόνια Αντωνίου και ο Οδυσσέας Κωνσαντινόπουλος είναι σύμφωνα με πληροφορίες οι συντάκτες και διακινητές της επιστολής που εστάλη στον Παπανδρέου.

Τυχαία πέσαμε πάνω στο... συμβάν σήμερα στη Βουλή και μεταφέρουμε ότι ο αριθμός των βουλευτών που αρχικά ήθελαν να υπογράψουν την επιστολή ήταν 20.

Ωστόσο τα τηλεφωνήματα από το Μαξίμου , ειδικά στους νεότερους βουλευτές , ήταν τόσο έντονα και πιεστικά που τους ανάγκασαν να υποχωρήσουν.

«Η Τόνια κάνει για δέκα άνδρες» σχολίαζαν συνάδελφοι της από το ΠΑΣΟΚ μόλις κατάλαβαν πως είχε παιχθεί το παιχνίδι στο προσκήνιο και κυρίως στο παρασκήνιο.
parapolitika.gr

Toλμήστε!

 


Την αγωνία τους για την δύσκολη πορεία της χώρας, αλλά και την αντίθεσή τους στις φωνές λαϊκισμού που κυριαρχούν στο δημόσιο λόγο σε μια δραματική συγκυρία, εκφράζουν με διακήρυξή τους 32 άνθρωποι των γραμμάτων, των τεχνών και της επιστημονικής κοινότητας:

Θέλουμε να εκφράσουμε με τον πιο σαφή τρόπο την αγωνία μας για τη δραματική κατάσταση του τόπου. Η ισότιμη ένταξή μας στην Ευρώπη, αναγκαία για την επιβίωση της Ελλάδας ως σύγχρονης προηγμένης χώρας, αλλά και οι σημαντικές πολιτικές, κοινωνικές και οικονομικές κατακτήσεις που αποτελούν αναπόσπαστο μέρος της, απειλούνται σήμερα σοβαρά. Ως υπεύθυνοι πολίτες νοιώθουμε την ανάγκη να μιλήσουμε, καθώς οι φωνές του λαϊκισμού και της ανευθυνότητας κυριαρχούν στο δημόσιο λόγο, κρύβοντας από τους περισσότερους Έλληνες τη σοβαρότητα της κατάστασης και προτείνοντας λύσεις καταστροφικές, ανεδαφικές ή εξωπραγματικές σε στιγμή κρίσης.

Μπορεί και με ένα νεφρό,όχι ομως χωρίς iPad 2...!!!!

Ενας 17χρονος, Κινέζος σπουδαστής πούλησε το νεφρό του για να μπορέσει να αγοράσει το iPad 2.

Η επιθυμία του "Ζενγκ" -το πραγματικό του όνομα δεν έχει γίνει γνωστό- να αποκτήσει το iPad 2 ήταν τόση ώστε επικοινώνησε μέσω... διαδικτύου με εμπόρους ανθρωπίνων οργάνων και εκείνοι τον καθοδήγησαν στο πως να κάνει πραγματικότητα το όνειρό του -ή τον εφιάλτη του...

Ο νεαρός συμφώνησε να πουλήσει το νεφρό του για 20.000 γουάν (2.300 ευρώ) και η επέμβασή αφαίρεσης έγινε στην πόλη Σενζού στις 28 Απριλίου. Σύμφωνα με τις εφημερίδες Global Times και Shanghai News, αμέσως μετά την έξοδό του από την κλινική, ο 17χρονος πήγε και αγόρασε ένα laptop κι ένα IPhone 4 πράγμα που παραξένεψε τη μητέρα του η οποία και τον ρώτησε που βρήκε τα χρήματα γι' αυτά. Οταν ο ανήλικος της είπε τελικά την ιστορία εκείνη κατέφυγε στις τοπικές αρχές για να καταγγείλει την υπόθεση.

Αδιευκρίνιστο, πάντως, παραμένει το γιατί ο "Ζενγκ" δεν αγόρασε το iPad 2 που ήταν και η αφορμή για να πουλήσει το νεφρό του.
enet.gr

Το πλήρες κείμενο της επιστολής των 16 βουλευτών του ΠΑΣΟΚ...


Το πλήρες κείμενο της επιστολής των 16 βουλευτών του ΠΑΣΟΚ (διαβάστε όλα τα ονόματά τους εδώ) προς τον πρωθυπουργό έχει ως εξής:
«Στη σημερινή, χωρίς προηγούμενο κρίση, οι στιγμές είναι για όλους μας ιστορικές Αποτελεί εθνική ανάγκη να συγκροτηθεί άμεσα ενιαίο μέτωπο σοβαρότητας και ευθύνης.
Πριν από ένα χρόνο ξεκίνησε μια μεγάλη προσπάθεια με οδυνηρές θυσίες του ελληνικού λαού.
Κανείς δεν μπορεί να διανοηθεί ότι οι θυσίες αυτές δεν θα πιάσουν τόπο.
Βρισκόμαστε όμως σήμερα, ένα χρόνο μετά, σε ένα κρίσιμο μεταίχμιο και πάλι. Γιατί;

Δεν είναι απλά θέμα πολιτικής ευθύνης, είναι η λογική που επιβάλλει να...
 υπάρξει απολογισμός.

Άρχισαν τα γούστα στο ΠΑΣΟΚ! Βουλευτές μαζεύουν υπογραφές κατά του Μεσοπρόθεσμου

 Επιστολή στον Γ.Παπανδρέου, με την οποία ζητούν τη σύγκληση της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ για να συζητηθεί το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα και να υπάρξει ενημέρωση για τα πεπραγμένα στην οικονομία, έχουν συντάξει βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία συλλογής υπογραφών. Πληροφορίες του Βήμα 99,5 αναφέρουν ότι το κείμενο φέρει τις υπογραφές περίπου...